Rondleiding Bijbelse Verhalen in het Rijksmuseum
10 van 10
Op basis van 3 beoordelingen.

Rondleiding Bijbelse Verhalen in het Rijksmuseum

Wat gaan we doen

Deze bijzondere rondleiding zal een nieuw licht laten schijnen op wat sommige oude afbeeldingen met bijbelse verhalen ons eigenlijk willen vertellen. De donkere dagen nodigen ons uit om te contempleren en tot nieuwe inzichten te komen. De Bijbel en zijn intrigrerende verhalen en kunnen tevens als spiegel fungeren en zijn een manier om reflecteren over waar je staat en wat er werkelijk toe doet.

De Hollandse meesters hebben door de eeuwen heen vele bijbelse verhalen kunstenaars verbeeld het Rijksmuseum heeft echte topstukken hangen en we gaan er een aantal bekijken en bespreken. De bijbelse verhalen worden vertelt en verdere toelichting van dominee Joep de Valk.

Kosten 20,- euro

Het leuke van deze 'artsmart talks' is dat ze interactief zijn en je uitdagen goed en aandachtig naar een kunstwerk te kijken. In dit geval is het motto van de rondleidingen: Less is more, zodat je met energie het museum uitkomt.

Datum: 18 december start 14:00. Verzamelen bij de infobalie van het Rijksmuseum.
Kosten: 20,00 excl. entree museum.

Georganiseerd door


Leonie Mijnlieff

Mijn cursussen

Beoordelingen


10 van 10
Nicolette,

Ik geef 5 sterren, heb het al een paar maal O.l.v. Leonie meegemaakt en het is echt heel interessant hoe zij dat doet.
Eerst denk je "wat zal ik nou eens zeggen", en door beter op details te letten is het steeds weer een verrassing wat
er uit komt. Iedereen beïnvloed elkaar door naar elkaar te luister en goed te kijken. Leuk om het ook met een familie uitje te doen, want ook kinderen zijn meester kijkers en komen heel leuk uit de hoek.

10 van 10
Anouk,

Wow, wat een verrijking! Behalve een hele inspirerende en bovenal geweldig leuke dag , heb ik veel opgestoken van de vertellingen van Isolde Scholberg. Over achtergronden en symboliek in de kunst. Heel amusant daarbij te ontdekken hoe allen in ons groepje verschillend keken naar de getoonde werken. En opmerkelijk ook om te ervaren dat ikzelf nu met andere blik naar kunst kijk. Ik zie details die ik voorheen nooit zag. Echt heel leuk! Ik raad deze bijzondere rondleiding aan iedereen aan. Ook aan de minder frequente museumbezoeker. Het geeft je een energie boost, inspiratie een zelfs een beetje geluk! Dank hiervoor Leonie (en Isolde). Jullie zien me zeker terug.

10 van 10
Foppe,

Met energie een museum uit was iets dat ik nog niet eerder ervaren had. Samen met een groep 1,5 uur een museum in en slechts een paar werken intenser bekijken en bespreken levert je echt andere inzichten op. Heel anders dan een heel museum proberen af te werken, zonder dat je een werk "echt beleeft". Het is luchtig en tegelijkertijd intenser en het geeft je energie. Leonie coördineert dat aangenaam en professioneel, zonder in de "rondleiders" rol te kruipen. Juist faciliteren in een mooi en leuk groepsproces. De groep helpt elkaar namelijk nieuwe dingen te ontdekken.
Echt een aanrader!!!