Kleinbrood workshop

Wat gaan we doen

Brood bakken is iets dat een mens ontzettend veel voldoening kan geven: alleen al het deeg kneden kan erg rustgevend zijn en laat je de gedachten even naar iets anders gaan dan de dagelijkse beslommeringen. Dat er vervolgens de heerlijkste geuren je keuken vullen en je na het bakken kun genieten van het meest verse en lekkerste brood dat je ooit geproefd hebt (en dat allemaal door jou zelf gemaakt!), maakt het iets geweldigs om te doen. Daarnaast ben je zelf eigen baas over wat je in je brood doet en kom je niet voor verrassingen te staan over ingrediënten die je liever niet in je eten wilt vinden, zoals de afgelopen tijd een aantal keren in de media voorbij kwam. In deze workshop leer je kleinbrood bakken, zonder gebruik van broodverbetermiddelen. De theorie komt uitgebreid aan de orde, zodat je voortaan weet wát je doet en waarom je een bepaalde handeling binnen het proces verricht. Ook de praktijk wordt niet vergeten, de mouwen moeten flink worden opgestroopt!
Je gaat naar huis met veel kennis en ervaring en natuurlijk met een tas vol brood. We maken tijgerbolletjes, bruine bolletjes, rozijnenbolletjes en Scandinavische kaneelbroodjes. Natuurlijk krijg je ook de besproken theorie en de recepten mee.

Georganiseerd door


baksels.net

Mijn cursussen