Masterclass bonbons

Wat gaan we doen

Chocoholics!
Speciaal voor jullie deze zeer ambachtelijke masterclass: op hoog niveau maar goed toegankelijk voor iedereen. Onder leiding van Peter Remmelzwaal: één van de beste chocolatiers van Nederland.

Wat gaan we doen?
Deze masterclass gaan we drie verschillende soorten bonbons maken. We gaan gianduja opspuiten voor de ene bonbon, een andere snijbonbon met amandelmarsepein en frambozen gaan we op maat snijden en vullen met ganache, daarna doorhalen met de hand. Er wordt chocolade getempereerd op marmer, hoe gaat dat in z'n werk? En er wordt een vormbonbon gemaakt: caramel koken, de vorm inkleuren met cacaoboter, melkchocolade mouleren, uitharden, caramel erin, uitharden, alles met de hand. Aan het einde van de masterclass neemt iedereen een elegant doosje met de zelfgemaakte bonbons mee naar huis.

Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk welkomstglas. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het kookprogramma inbegrepen. Daarna maken we kennis met Peter Remmelzwaal. We vertellen kort iets over het verloop van de avond en dan gaan we aan de slag. Je krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van de kleding. Peter en een sous-chef begeleiden bij het maken van de bonbons.

Peter Remmelzwaal
Vanaf jonge leeftijd is patissier en chocolatier Peter Remmelzwaal (27) gefascineerd door het ambacht. Om het vak tot in de finesse te leren beheersen heeft hij in zowel binnen- als buitenland veel trainingen op zijn vakgebied gevolgd, bij diverse professionals. Tijdens deze trainingen heeft hij zich onder andere gespecialiseerd in suiker- en chocoladekunst en ‘haute patisserie’.

Peter Remmelzwaal heeft verscheidene prijzen in de wacht gesleept: het behalen van de 1e plaats ‘Gouden Gard 2008’, het winnen van de ‘Dutch Pastry Award 2012’ en hij is uitgeroepen tot ‘Beste patissier van Nederland 2012’. Hij is lid van het ‘Nederlands Patisserie Team’, waar alleen een selecte groep van de beste patissiers van Nederland tot toe mag treden. Hij heeft onder andere ervaring opgedaan bij het internationale top-patisseriebedrijf ‘Huize van Wely’.

Georganiseerd door


Kookerij Culinary College
De Kookerij Culinary College

Mijn cursussen