Workshop bakken en desserts

Wat gaan we doen

Bakken met Stan & Klaas
We gaan drie desserts maken met finalist 'Masterchef 2015', Stan Broere en chef de cuisine Klaas van Winsen. Deze gezworen vrienden kunnen verschrikkelijk goed bakken. Ingrediënten die zorgen voor een ontzettend leerzame en leuke bakworkshop!

We gaan maar liefst 3 verschillende desserts maken. Één dessert is een 'arlette' met onder andere millefeuille, gelei van appel, gekonfijte appel en mousse, geïnspireerd door Heston Blumenthal. Met dit gerecht bereikte Stan de finale van Masterchef. Één nagerecht is uitgezonden tijdens de aflevering waarin Stan een demonstratie moest geven aan de finale-kandidaten van afgelopen seizoen: een crumble, jasmijn mousse en granny smith gelei. En één dessert is een warm gebakken citroentaartje met miserable deeg, die we vullen met een curd en afmaken met Italiaans kookschuim, dat we flamberen. Voor deze workshop kun je alleen, samen of met een groep(je) inschrijven. Dol op bakken? Doe mee!

Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk welkomstglas. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het kookprogramma inbegrepen. Daarna maken we kennis met de chefs en vertellen kort iets over het verloop van de avond en gaan aan de slag! Je krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van de kleding.

Hierna nemen we jullie mee naar de kookeilanden in de keukens. De chefs begeleiden bij de bereiding van de drie desserts. We gaan gezamenlijk aan tafel om te genieten van de zelf klaargemaakte nagerechten in het sfeervolle restaurant van de Kookerij, naast de keukens.

Stan Broere
Stan stond niet voor niets in de finale van het RTL4 TV-programma MasterChef: hij kan verschrikkelijk goed koken. Maar zijn hart gaat het meeste uit naar desserts en dat was ook op televisie goed te merken. Stan geeft in het dagelijks leven kookles aan autistische kinderen in het voortgezet speciaal onderwijs, geeft kookworkshops bij de Kookerij en werkt samen met een cateringbureau voor foodevents.
Klaas van Winsen is chef de cuisine van de Kookerij, verantwoordelijk voor de culinaire invulling van alle kookworkshops en kan met veel bezieling en enthousiasme zijn liefde voor mooie ingredienten en koken, overbrengen op de gasten van de Kookerij.

Georganiseerd door


Kookerij Culinary College
De Kookerij Culinary College

Mijn cursussen