Plastic Fantastic

Wat gaan we doen


PROJECT PLASTIC FANTASTIC

is een initiatief vanuit het kunstcafé. Ketlin van Esschoten beeldend kunstenaar en aangesloten lid van het Kunstcafé en Geskea Andriessen
( Fiber & textile artist) zullen een reeks van inloop workshops aanbieden tijdens het lustrum van Kunst aan de IJssel, waarin gewerkt zal worden met plastic zakken van de lokale ondernemers uit IJsselstein. Hierbij brengen zij gelijk een ode aan de plasticzak die ons jaren lang trouwe dienst heeft bewezen, maar langzaam uit het straatbeeld zal verdwijnen.
Plastic wordt inmiddels volop gerecycled en er zijn uitstekende alternatieven. Dat je plastic zakken ook kan hergebruiken in de kunst en er iets totaal nieuws van kan creëren willen we met dit project graag laten zien.
Onder begeleiding zullen de deelnemers kennismaken met de veelzijdigheid van dit materiaal. Het zal verknipt, versnippert, gekreukeld, vervormd én uiteindelijk gesmolten worden. Iedere deelnemer zal een werk maken dat uiteindelijk een onderdeel gaat uitmaken van een groot 3d en hangend kunstwerk dat op een later tijdstip zal komen te hangen aan het plafond van de Bibliotheek. Ben je nieuwsgierig wat je zoal kan doen, en heb je zin in deze gratis workshop en een bijdrage te leveren aan het kunstproject dan zijn jullie van harte welkom. Wij hebben er veel zin in en rekenen op vele handen en jullie creatieve bijdrage en mooie plastic zakken zijn meer dan welkom !

Wanneer: zaterdag 1 oktober inloop tussen 13:00 en 17:00 uur
Zondag 2 oktober inloop tussen 13:00 en 17:00 uur

Duur: Per persoon heeft iedereen een uur de tijd om iets bijzonders te creëren Als er geen plek meer is dan kun je wachten tot iemand anders klaar is.

Leeftijd: Deze workshop is voor iedereen , volwassenen en kinderen( vanwege het werken met hitte bronnen is de leeftijd voor de kinderen vanaf 7 jaar)
Locatie: Bibliotheek Lek aan de IJssel

Georganiseerd door


ketlin van esschoten
beeldend kunstenaar

Mijn cursussen