Natuurfotografie workshop Oostvaardersplassen

Wat gaan we doen

Fotograferen in de Nieuwe Wildernis
Ieder jaar getijde is de Oostvaardersplassen een prachtig natuurgebied. Na een powerpoint presentatie (met beeld en videomateriaal en aangepast aan het niveau) maken we één (mogelijk twee) fotografie wandelingen en zoeken we de konikpaarden en edelherten op in de mooiste stukken van het openbare gebied. We kijken uit naar de vos, alle vogels, mooie plekken voor landschapsfoto’s en zeker ook aandacht voor macrofotografie. Neem wanneer je in het bezit bent van een macrolens deze ook mee. Een alles in één natuurfotografie workshop.

Onderwerpen die aanbod komen tijdens de workshop:
• De flora en fauna van de Oostvaardersplassen;
• De belichtingsdriehoek, met verdiepende theorie over het diafragma;
• De handvatten en ingrediënten voor een mooie natuurfoto;
• Het vastleggen van beweging;
• De M stand en fotograferen in de A(v) stand;
• Compositie;
• Creatieve fotografie.

Locatie en prijzen
Een ochtend natuurfotografie workshop van 8:30 uur tot +-12:30 uur. Start en verzamelplaats de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad, aan de Knardijk. Prijs 45 euro per persoon inclusief koffie/thee en natuurfotografiedocument. Minimaal 3 maximaal 10 deelnemers. De aanmeldingen lopen ook via de eigen website de workshops gaan vrijwel altijd door.

Belangrijk
Kleed je altijd goed op het weer en denk aan bescherming cameraspullen. Trek goede (waterdichte) wandelschoenen aan en een waterdichte broek of regenbroek bij het fotograferen met wisselvallig weer en voor het fotograferen met een laag perspectief. De workshop is geschikt voor beginnende en de gevorderden fotograferen en compact, systeem en spiegelreflexcamera gebruikers. Een 250 mm zoomlens of 15x optische zoom wordt aangeraden. Buiten een telelens neem, wanneer in het bezit hebt, ook een gewone zoomlens of groothoeklens mee voor landschappen en een macro lens voor macrofotografie. Een statief is niet nodig.

Georganiseerd door


Servan Ott

Mijn cursussen