Vogelfotografie workshop Balts van de fuut

Wat gaan we doen

Deze workshop is perfect om meer te leren over vogels, vogelfotografie en je eigen camera. Met in de hoofdrol de fuut en de futenbalts.

In Enkhuizen broedt de grootste kolonie futen van ons land. Ieder jaar broeden er tientallen paren naast elkaar in de haven. In het vroege voorjaar strijden ze om de beste nestplekken en zijn de bijzondere baltsrituelen van dichtbij te zien. Elkaar het hof maken, ruzies met concurrenten en paringen, we gaan het allemaal van dichtbij vastleggen. De blauwe reiger is in het baltskleed ook een prachtige verschijning. We gaan naar een kleine kolonie en gaan hem fotograferen in diverse baltsposes en vluchtbeelden maken.

Onderwerpen die aanbod komen tijdens de workshop:
• Alles over de fuut, blauwe reiger en de balts; het herkennen van de verschillende baltsrituelen en het kunnen voorspellen wanneer rituelen zullen gaan ontstaan;
• De belichtingsdriehoek, met verdiepende theorie over het diafragma;
• De handvatten en ingrediënten voor een mooie natuurfoto;
• Het vastleggen van beweging;
• De M stand en fotograferen in de A(v) stand;
• Compositie;
• Creatieve fotografie.

Locatie en prijzen
Verzamelplaats het stationscafé op het ns station van Enkhuizen. Met de auto gratis parkeren op de lange parkeerplaats bij het station aan de stadskant van het spoor. Prijs 60€. Inclusief koffie/thee/koek en fotografiedocument. Neem zelf wat eten en drinken mee.

Belangrijk
De workshop is geschikt voor beginnende en de gevorderden fotograferen en compact, systeem en spiegelreflexcamera gebruikers. Een 250 mm zoomlens of 15x optische zoom wordt aangeraden. Buiten een telelens neem, wanneer in het bezit hebt, ook een gewone zoomlens of groothoeklens mee voor landschappen en een macro lens voor macrofotografie. Tip, omdat we op een klein stuk gebied fotograferen en de afstanden klein zijn kleed je extra warm aan en een stevige (waterdichte) broek voor het fotograferen met een laag perspectief op de soms natte steigers. Minimaal 3 maximaal 10 deelnemers. De aanmeldingen lopen ook via de eigen website de workshops gaan vrijwel altijd door.

Georganiseerd door


Servan Ott

Mijn cursussen