Workshop Visible Mending / Boro en Sashiko

Wat gaan we doen

We zien steeds meer dat hergebruik en 'upcycling' van dingen en materialen een nieuwe manier van leven wordt. Schaamde men zich vroeger voor 'verstelde' kleding, nu mag de reparatie en verstelling gezien worden. Want dat geeft aan dat het kledingstuk 'geleefd' heeft en persoonlijkheid heeft. Dit visible mending (zichtbaar repareren) gebruikt een aantal handwerktechnieken die hun oorsprong in Japan hebben.

Boro is het verstellen en verstevigen van kleding en textiel en betekent letterlijk vodden en stukjes stof (rags and scraps).
Sashiko is een borduurtechnieken die voornamelijk bestaat uit rijgsteken en wordt letterlijk vertaald als kleine steekjes.
Deze twee technieken samen kunnen perfect gebruikt worden bij het zichtbaar verstellen (zowel functioneel als decoratief) van bijvoorbeeld spijkerstof/denim.

Tijdens de workshop leer je hoe je een gat in kleding/textiel (zichtbaar) kunt repareren, het werken met laagjes stof, een aantal rijgvariaties en enkele simpele borduursteken ter decoratie/
We verwerken dit in een project, waarbij je kan kiezen uit een speldenkussen of een omslag voor een notitieboekje van 14x14 cm. Je kan natuurlijk ook zelf iets meenemen om te 'repareren'.

De workshop wordt aangeboden bij
Weldraad, Haarlemmerdijk 147, Amsterdam op dinsdagavond 14 en 28 februari (2 sessies) van 19.30 - 21.45 uur
of bij
Tree of Needlework, Zaagmolenkade 34bis, Utrecht als eendaagse workshop op
woensdag 8 maart 2017 of zaterdag 13 mei 2017, 10.30 - 16.30 uur.

Waar en wanneer

Start
Locatie Tree of Needlework, Zaagmolenkade 34bis, Utrecht

Zaterdag 13 mei 2017 van 10.30 - 16.30 uur.

  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Tree of Needlework
Majo van der Woude

Mijn cursussen