Indonesische kookworkshop

Wat gaan we doen

Kookworkshop Indonesisch
Een nieuw ontwikkelde kookworkshop in samenwerking met chef Rob van Gasselt, auteur van het spiksplinternieuwe kookboek ´Balistyle chef, koken met heimwee naar Bali´.

Donderdag 23 maart maken we kennis met de Indonesische keuken in de Kookerij. Je kunt hier alleen, samen of met een groep(je) voor inschrijven. We gaan acht verschillende authentieke Indonesische gerechtjes klaarmaken onder begeleiding van ´Balistyle chef´ Rob van Gasselt en chef de cuisine Klaas van Winsen. Voor mensen die houden van Indonesisch eten en het goed willen leren klaarmaken.

We gaan maken:
Atjar Ketimoen (vega); Gado Gado (vega); Urab Buncis (vega); Sateh Ajam (kip);
Sateh Maranggi (rund); Oedang Base Badjak (garnaal); Telor Masak (ei) en Spekkoek

Klinkt goed? Ook fan van de Indonesische keuken? Kook mee!

Welkom in onze ontvangstruimte met een feestelijk welkomstglas, waarna we kort iets vertellen over het verloop van de avond. Het ontvangst duurt een half uur en is bij de totale duur van het kookprogramma inbegrepen. Je krijgt bij aanvang een schoon keukenschort in bruikleen ter bescherming van de kleding.

Hierna nemen we jullie mee naar de kookeilanden in de keukens. De chefs gaan begeleiden bij de bereiding van de Indonesische gerechtjes. Daarna gaan we gezamenlijk aan tafel om te genieten van de zelf klaargemaakte gerechten in het sfeervolle restaurant van de Kookerij, naast de keukens.

Rob van Gasselt
heeft een passie voor koken sinds de middelbare school met een eigen kookclub en bijbaantjes in de horeca. Door de jaren heen ontwikkelde hij een voorliefde voor de Aziatische keuken en legde zich toe op Indonesisch en met name Balinees. Reisde veel naar Indonesie en met namen Bali. Door de jaren heen werden vrienden en bekenden met steeds grotere regelmaat vergast op rijsttafels en proeverijen van Indonesische oorsprong. Samenwerking met en geïnspireerd door de Balinese chef-kok Lonny Gerungan is deze van groot belang geweest voor Rob´s culinaire ontwikkeling. Zijn liefde voor de Indonesische koken resulteerde in mei 2016 in een succesvol eigen kookboek ´Balistyle chef, koken met heimwee naar Bali´. Natuurlijk is dit boek te koop bij de Kookerij en kunt u dit aanschaffen tijdens de workshop.

Georganiseerd door


Kookerij Culinary College
De Kookerij Culinary College

Mijn cursussen