Sumi e inktschilderen

Wat gaan we doen

Maak nu kennis met deze fantastische, eeuwenoude, Oosterse inktschilder techniek! Rustgevend, een verrijking voor je eigen schildertechniek, de kunst van het weglaten.
Je begint met Bamboe, maar ook andere plantenmaterialen uit het Maximapark komen aan de orde. Er wordt verteld over de verschillen tussen deze Oosterse techniek, en de Westerse schilderkunst. Er zijn ook veel overkomsten: de inspiratie die de natuur biedt. Maar ook: hoe maak ik een schilderwerk interessant: contrasten, variatie, lijnvoering, volume.
Er zullen ook een paar workshops over dieren gaan, o.a. vogels, maar ook andere dieren. Aan de hand van inkt-lijntekeningen van Picasso blijkt dat de kunst van de eenvoud, het weglaten ook in de Westerse kunst doorgedrongen is.

Waar en wanneer

Start
Locatie Atelier, Alendorperweg 10a, Vleuten

Vrijdagmorgen, Sumi e inktschilderworkshop in het Atelier. Sumi e en kalligrafie zijn nauw verbonden. Daarom kun je voorafgaand aan een thema eerst wat penseelstreken oefenen, van karakters uit het chinese schrift. Alle materialen zijn aanwezig. Thema in overleg. Denk aan: Bomen, (wilg, Bamboe, takken), Bloesem, maar ook bijv: Kraanvogels

  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.
Start
Locatie Atelier, Alendorperweg 10a, Vleuten

Vrijdagmorgen, Sumi e inktschilderworkshop in het Atelier. Sumi e en kalligrafie zijn nauw verbonden. Daarom kun je voorafgaand aan een thema eerst wat penseelstreken oefenen, van karakters uit het chinese schrift. Alle materialen zijn aanwezig. Thema in overleg.

  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Martha Goedings
Sumi e inktschilderen, tekenen en schilderen

Mijn cursussen