Workshop Portret Schilderen fase I

Wat gaan we doen

WORKSHOP PORTRET FASE I
Een 3 daagse intensieve workshop waarin iedereen zichzelf weet te verbazen..
Sinds het moment dat ik begonnen was met het geven van workshops in portretschilderen ontdekte ik snel dat voor veel mensen het portret een soort dubbele lading had. Enerzijds is het maken van een portret iets dat erg geliefd is en anderzijds wordt het gezien als een obstakel omdat het zo ingewikkeld lijkt te zijn. Vanuit dit dilemma ben ik een systeem gaan ontwikkelen dat is gebasseerd op de vele aantekenningen die Leonardo da Vinci heeft gemaakt ten aanzien van de menselijk anatomy en in het bijzonder de anatomy van het menselijk hoofd. Door gebruik te maken van deze aantekeningen kon er een stappenplan ontwikkeld worden vanwaar men vanuit bestaande en herkenbare verhoudingen een klassiek (frontaal) portret kan maken. Later is daar ook een stappenplan voor het zijaanzicht van het menselijk hoofd aan toegevoegd.

Door jezelf te leren dat elk gezicht is opgebouwd uit terugkomende verhoudingen, die weer in relatie staan met elkaar, kan er van uit worden gegaan dat een portret gemaakt kan worden door slechts de breedte van een oog te bepalen. Van hieruit kan het verdere portret geheel worden opgemaakt. Dit lijkt wellicht ingewikkeld. Maar door deze toegepaste manier steeds te verbeteren en te vereenvoudigen is er uiteindelijk een systeem uit voortgekomen dat het voor iedereen zeer toegankelijk maakt om werkelijk het portret eigen en begrijpelijk te maken.

Nu is de workshop portretschilderen de meest succesvolle workshop geworden! Reeds vele cursisten hebben zichzelf verbaasd en beëindigde deze workshop met een verademing en een prachtig portret.

De workshop wordt gegeven in het Atelier van Studio Iskander in Arnhem.
DATUM: 27 jan, 03 en 10 februari 2018
KOSTEN: € 150,00
aanmelden kan via de link hieronder.

Waar en wanneer

Start
Locatie Klarendal-Noord, Arnhem

Driedaagse Workshop Portret schilderen fase I
27 januari, 03 en 10 februari 2018

  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Alexander Smith

Mijn cursussen