Workshop Stilleven schilderen

Wat gaan we doen

WORKSHOP STILLEVEN
Een 3 daagse intensieve duik in de wereld van het stilleven.
Net als het model is het stilleven een bekend genre binnen de schilderkunst. Wie kent niet de verstillende schoonheid van enkele objecten, verfijnd verlicht waardoor een simpel blik ineens een dramatisch verhaal wordt. In deze workshop nemen we een duik in de verschillende facetten van het stilleven. We kijken naar de geschiedenis, hoe het stilleven zich heeft ontwikkeld tot het bijna iconische genre dat het nu heeft binnen de schilderkunst. Vanuit een onderzoekend begin leer je opnieuw te kijken, compositie en kijkpunt bepalen, onderwerpen opstellen en daarbij ontdekken hoe alles zich tot elkaar verhoud . We gaan kijken hoe de compositie vanuit het vlak als uitgangspunt genomen kan worden en leren bepaalde opstellingen herkennen in vorm, ritme en patronen.
Drie goed verzorgde lesdagen vol bruikbare informatie dat onder professionele begeleiding aan je wordt voorgelegd. Gedurende de drie dagen wordt er zowel verteld, voorgedaan en natuurlijk ga je zelf aan de slag om alles wat je leert in de praktijk uit te proberen en proefgewijs eigen te maken.
We gaan verschillende composities opstellen, proberen, fouten maken en uiteindelijk een prachtig stilleven opzetten en schilderen. En natuurlijk zoals altijd een heerlijk rijke lunch!

KOSTEN:
De kosten voor deze 3 daagse workshop zijn € 150,00
Dit is inclusief materiaal en heerlijk uitgebreide lunch.

LOCATIE:
Het atelier waar de cursus wordt gegeven is in een prachtig oud en monumentaal schoolgebouw in de wijk Klarendal in Arnhem.

Waar en wanneer

Start
Locatie Klarendal-Noord, Arnhem

Driedaagse Workshop Stilleven Schilderen
03, 10 en 17 maart 2018

  Er zijn nog 8 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Alexander Smith

Mijn cursussen