Schilderworkshop materie 2 dagen
10 van 10
Op basis van 10 beoordelingen.

Schilderworkshop materie 2 dagen

Wat gaan we doen

Workshop materie 2 dagen
Dag 1 Om gevoel te krijgen bij verschillende bindmiddelen en materialen gaan we deze 's ochtends op MDF uit proberen. 's Middags maakt u een ontwerp en past u de opgedane materialenkennis toe. U kunt ook zelf materiaal meebrengen waarvan u vindt dat het mooi is om te verwerken in een schilderij. Daarbij kunt u denken aan dingen die u gevonden heeft bij een strandwandeling tijdens uw vakantie. Of misschien wilt u een deel van een versleten T-shirt waarvan u geen afscheid kunt nemen, een plek geven. Heel veel materialen zijn mogelijk om in een schilderij te verwerken.

Dag 2 beschildert u het werk met acrylverf, een verfsoort dat sneldrogend is en door velen als zeer plezierig wordt ervaren om mee te werken. U heeft de keuze uit doeken met diverse afmetingen, zoals 60x60 of 60x80 cm.

Ter afsluiting bespreken we gezamenlijk het werk en de opgedane ervaring onder het genot van een glaasje wijn of frisdrank.

Georganiseerd door


Liesbet Optendrees

Mijn cursussen

Beoordelingen


10 van 10
suzette,

Ik vond het hele fijne dagen, heb heel veel geleerd, heldere uitleg, goede begeleiding en een goed programma en niet te vergeten - een fantastische lunch. Goed verzorgd allemaal. En veel materiaal!
Wat ik een beetje miste aan het eind en wat ik heel fijn zou vinden is een nabespreking/afsluiting in de vorm van een kort rondje langs ieders werk. Je bent in die 2 dagen zo intensief met je eigen werk bezig dat je er bijna niet aan toekomt dat van je medecursisten even goed te bekijken en dan is het ook heel prettig om even, heel kort, van de anderen te horen hoe hun werkwijze enz. was.

8 van 10
beitske,


Ik vond het een inspirerende omgeving. De workshop was goed voorbereid, heb veel geleerd.
De lunch was prima verzorgd, geweldig. Kortom, ik heb 2 fijne leerzame dagen gehad die de moeite waard waren.

10 van 10
Yvonne,

Super fijn weekend gehad begin oktober. Het was niet allemaal nieuw voor mij maar heb veel aan de uitleg van de materialen e.d. gehad. Liesbet vertelt duidelijk hoe je de materialen kunt toepassen en heeft ook e.e.a. voorgedaan en haar kennis gedeeld. Groep was niet te groot zodat iedereen aandacht genoeg kon krijgen. Ben heel tevreden met 2 werken naar huis gegaan.
Tussen de middag ook nog heerlijk uitgebreide lunch gehad, en dat in zo'n mooie omgeving!
Voor herhaling vatbaar.

10 van 10
Anke,

Ik kom niet voor niets al jaren bij Liesbet, 1-2 keer per jaar. Ik leer elke keer weer iets nieuws, Liesbet is nooit te beroerd om te helpen als het even niet lukt en de lunch die ze altijd voor schotelt, alleen daarvoor zou je al komen!!!!!!

10 van 10
Margreeth,

Het was geweldig! ik kende Liesbeth al langer maar ik wilde graag leren schilderen met materie. Ze geeft erg goed uitleg en je mag volop experimenteren. Het was erg leuk om weer, na lang individueel bezig te zijn geweest met sculpturen, in een groep te werken. De lunches waren ook voortreffelijk. Kortom voor herhaling vatbaar!

Hartelijke groet voor Liesbeth

10 van 10
Jeannet,

Ik vond het 2 heerlijke dagen waarin ik veel geleerd (en afgeleerd heb). Heerlijke lunch en een goede omgeving met de goede en veel materialen.

10 van 10
ita,

een workshop waar ik echt helemaal naar op zoek was en helemaal op mijn lijf geschreven zo bleek nadien.

uitstekende begeleiding door liesbet zelf, alle materialen lagen steeds klaar die voor materieschilderen nodig zijn.
prettig atelier, waar ook de heerlijke lunch werd geserveerd en van waaruit iedereen na twee dagen hard werken met een werkstuk naar huis ging waarvan ik echt blij werd. en dat vond iedereen eigenlijk.

was er in februari dit jaar en het weer was niet optimaal. maar bij mooi weer kan er ook buiten gewerkt worden. prachtige natuur! vond het zo'n geslaagd weekend dat ik de schilderclub waarvan ik lid ben heb ge-enthoesiasmeerd om haar te verzoeken een hele dag te komen lesgeven. dat wilde ze en met een auto vol benodigde spullen is ze ik meen in april richting kortenhoef afgereisd.
die dag heeft ze onze groep - ( "de 9" - al bijna 20 jaar bij elkaar - ooit leerlingen van pieter schouten - autodidact en proefessioneel) een aparte manier van schilderen bijgebracht waarmee elk voor zich steeds weer aan de gang kan.

als het zo uitkomt ga ik alleen of met meerderen op zeker weer eens enkele dagdelen naar liesbet toe.

een aanrader.

en wat maakt ze zelf een prachtig werk.
ontdekte dat zelf voor het eerst in ootmarsum tijdens het jaarlijkse kunstevenement aldaar, het laatste weekend van augustus.

8 van 10
Ini,

Het was gezellig , gastvrij en een prima begeleiding. Met mijn dochter kom ik het nog een keer overdoen, groetjes Ini.

10 van 10
Rieke,

Liesbet heeft de workshop heel goed voorbereid.
Boekjes met prachtige foto's ter inspiratie liggen klaar.
Haar uitleg is heel helder.
Ook door het maken van kleine proefjes, wordt duidelijk wat er met het materiaal mogelijk is.
Voor het grote werk ligt al het materiaal klaar. Ook is het mogelijk nog andere materialen te gebruiken die in de kasten liggen.
Tijdens het werken begeleidt Liesbet rustig, met op de cruciale momenten hulp ,dankzij haar creatieve suggesties.
De ruimte waarin gewerkt wordt is behaaglijk en ligt in prachtige natuur.
In 2 dagen komt het werk grotendeels klaar. Mede doordat Liesbet zich, wanneer iedereen weg is, zich bezighoudt met het droogproces van de werken, zodat er de tweede dag verder gegaan kan worden.
De lunches, die zijn inbegrepen, zijn van een topkwaliteit., waardoor je echt het idee krijgt dat het een
" creatieve-verwen-workshop" is!!

10 van 10
Inge,

Ik vond het een superleuke workshop.
Ik heb veel geleerd. Er ging een wereld voor mij open :-)
Fijne sfeer en ook een heerlijke maaltijd tussendoor. Thanks dochter van Liesbet:-)
Mocht ik de mogelijkheden hebben zal ik ZEKER nog een x deelnemen aan het vervolg.