Art visuals, 'intuïtieve' collages maken

Wat gaan we doen

Workshop: Art visuals, inspiratie collages maken
Wat gaan we doen:
Art visual, Collage =
Een collage maken betekent dat er gescheurd, losgetrokken en gesnipperd wordt.
Maar waar het uiteindelijk om gaat is het plakken, lijmen en er een geheel van maken. Uiteindelijk kan er een boodschap voor jezelf ontstaan of een inspiratiewerk.

Eerst ga je materiaal verzamelen. Uiteraard is er genoeg materiaal beschikbaar.
Alles wat je mooi, leuk of opvallend vindt scheur of knip je uit.
De kunst is om er niet teveel over na te denken, verzamel alles waarvan je denkt dat het misschien gebruiken kan. Liever teveel dan te weinig. Let bij het zoeken niet alleen op de plaatjes maar ook op gekleurde vlakken, letters en woorden deze kan je ook goed gebruiken. Let bij het verzamelen ook op structuren, zoals plaatjes van zand, water, wolken of een papier met structuur. Kortom alles waar je oog op valt.. Scheuren is vaak mooier dan knippen, omdat er dan mooie randjes ontstaan.

Uitzoeken en vormgeven
Je hebt nu een flinke verzameling, nu ga je uitzoeken wat je kan gebruiken
Leg de plaatjes op de ondergrond en ga schuiven totdat je tevreden bent
Je bent nu aan het vormgeven. Wat zie je? Waar wordt je aandacht naartoe getrokken? Zijn het allemaal losse stukken of is er een focuspunt?
Als je tevreden bent kun je gaan plakken.

Maak er 1 geheel van
Je hebt nu alle losse scheur- en knipsels opgeplakt, de kunst is nu om er 1 geheel van te maken. Dit kun je doen met verf en/of kleurpotlood. Je kunt (en dat is best spannend) lijnen of vlakken die je in de plaatjes ziet met potlood of een ander materiaal verbinden. Je kan erover stempelen of schrijven. Ook leuk is om met pastelkrijt of kleurpotlood langs de rand van de uitgescheurde plaatjes te gaan en dit uit te vegen met een natte vinger. Je kunt ook stof toevoegen, dit levert een interessant geheel op.

*Visie: Creativiteit is de weg naar alles, door creatief te zijn vergroot je je wereld en leer je op ander manieren te kijken, waardoor je over de vaardigheid beschikt om overal uit te komen. Door het resultaat gericht denken los te laten ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en vrijheidsbeleving.
*

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Prins Clauskade, IJsselstein
  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.
Start
Locatie Poortdijk 101, IJsselstein

Art visuals, inspiratie collages maken

  Er zijn nog 10 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


ketlin van esschoten
beeldend kunstenaar

Mijn cursussen