Wat gaan we doen

In mijn atelier aan de Parkstraat in Zaandam verzorg ik keramieklessen. De cursisten kunnen op verschillende manieren werken met klei. Er is keuze uit diverse handvormtechnieken, Japanse rakustooktechniek, boetseren en draaien op de schijf. De deelnemers krijgen les in een groepje van maximaal vier personen, zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt.

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. De individuele begeleiding wordt vanzelfsprekend aangepast aan het niveau van de cursist. Er worden geen opdrachten gegeven; iedere cursist is vrij om te maken wat hij/zij wil. In onderling overleg wordt wel de beste werkwijze besproken en desgewenst help ik de deelnemers aan ideeen. Het atelier heeft alles in zich voor een gezellige werksfeer, waarin ieder op eigen wijze bezig kan zijn met klei.

De cursus vindt plaats op maandag- of woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Bij verhindering kan de les tot maximaal twee keer per cursus tijdens een andere lestijd worden ingehaald, mits er plaats is. Het cursusgeld bedraagt 175 euro voor tien lessen. Broodklei kost 15 euro inclusief bakkosten.

Cursus Keramiek (2 uur)
In mijn atelier aan de Parkstraat in Zaandam verzorg ik keramieklessen. De cursisten kunnen op verschillende manieren werken met klei. Er is keuze uit diverse handvormtechnieken, Japanse rakustooktechniek, boetseren en draaien op de schijf. De deelnemers krijgen les in een groepje van maximaal vier personen, zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. De individuele begeleiding wordt vanzelfsprekend aangepast aan het niveau van de cursist. Er worden geen opdrachten gegeven; iedere cursist is vrij om te maken wat hij/zij wil. In onderling overleg wordt wel de beste werkwijze besproken en desgewenst help ik de deelnemers aan ideeën. Het atelier heeft alles in zich voor een gezellige werksfeer, waarin ieder op eigen wijze bezig kan zijn met klei. De cursus vindt plaats op maandag- of woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur en woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Bij verhindering kan de les tot maximaal twee keer per cursus tijdens een andere lestijd worden ingehaald, mits er plaats is. Het cursusgeld bedraagt 175 euro voor tien lessen. Broodklei kost 15 euro inclusief bakkosten.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Parkstraat 68, Zaandam, The Netherlands

Cursus Keramiek. Duur: 2 uur

  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.
Start Op afspraak
Locatie Parkstraat 68, Zaandam, The Netherlands

Cursus Keramiek. Duur: 2 uur.

  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Marieke Vergouw
Marieke Vergouw

Mijn cursussen