Culinair schrijven/wijnschrijven

Wat gaan we doen

Schrijfles krijgen van een vermaard schrijver als Volkskrantjournalist Onno Kleyn? Dat kan! Zijn Academie Culinair/Wijnschrijven biedt cursussen voor het schrijven over eten en drinken. Recepten schrijven, blogposts, nieuwsbrieven en reportages maken, alles komt aan bod.

Doelgroep
Veeleisende food- en winebloggers, schrijfprofessionals, sommeliers, restaurateurs.

Programma
• Formats: blogs, columns, artikelen, recepten, wijnbeschrijvingen, nieuwsbrieven en meer
• Vorm: toon, ritme, het gebruik van jargon, schilderen met woorden
• Inhoud: bronnen, feiten, smaken
• Schrijfwijzen van wijnnamen en druivenrassen
• Schrijfwijzen van ingrediënten
• Receptnotatie

Inhoud
Je leert je lezers te verleiden met woorden, aan te sluiten bij hun culinaire en vineuze verlangens en zo effectief te communiceren. Sleutel is daarbij het vinden van de juiste verhouding tussen informatie en vorm/stijl. En die verhouding verschilt per lezer, per medium.

Verder is er veel aandacht voor het omschrijven van smaak, vinden van je eigen stijl en richting. Hoe bouw je een tekst op, hoe begin je en hoe rond je hem af?

• Wijnschrijven/culinair schrijven - de hardcore van de Culinaire Schrijfacademie, met colleges, opdrachten en persoonlijk contact met Onno Kleyn.
• Individuele cursus - speciaal voor wie heel veel speciale aandacht wil. Zeer geschikt als je niet naar de colleges kunt komen, bijvoorbeeld doordat je in het buitenland woont.

Georganiseerd door


Academie Culinair-Wijnschrijven

Mijn cursussen