ketlin van esschoten
10 van 10
Op basis van 4 beoordelingen.

ketlin van esschoten 
beeldend kunstenaar


Ik ben Ketlin van Esschoten (1975) en in 2005 afgestudeerd aan de HKU hogeschool voor de kunsten Utrecht.

In mijn werk laat ik mij meestal inspireren door bestaande materialen die voor handen zijn, zodat ze een nieuwe betekenis krijgen. Ik creëer een voorraad materiaal in mijn atelier waaruit mijn werken ontstaan.

De rode draad in mijn werk is een samenspel van kleuren en materialen die door samen een verbinding aan te gaan elk een nieuw verhaal vertellen, niets is meer wat het lijkt en alles krijgt opeens een andere betekenis.


• Visie: Creativiteit is de weg naar alles, door creatief te zijn vergroot je je wereld en leer je op ander manieren te kijken, waardoor je over de vaardigheid beschikt om overal uit te komen. Door het resultaat gericht denken los te laten ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en vrijheidsbeleving.

Kunst is voor mij een vormentaal van de ziel. Om hier bij te komen moet je al doende je beperkingen leren los te laten en jezelf de ruimte geven om te scheppen en jou persoonlijke taal toe te laten.


Als beeldend kunstenaar met een architectonische achtergrond ben ik vooral op zoek naar de verbinding tussen verschillende materialen die samensmelten in een abstracte compositie. Plat of ruimtelijk gaan zij een relatie met elkaar aan. Dit is een intuïtief proces zonder vooropgezet plan, het werk vormt zich door onderzoek en experiment, waarbij gaandeweg een vraagstuk met daaruit een visie ontstaat, dat zijn herkomst vindt in het collectieve en het persoonlijke bewustzijn. Het doel: het onzichtbare zichtbaar maken. Het beeld dat ontstaat is als een vormentaal van de ziel.


4 beoordelingen

10 van 10
Maud,

Super leuk teamuitje gehad, een inspirerende avond o.l.v. Ketlin van Esschoten : absolute aanrader! ‪#‎workshop‬ ‪#‎kunst‬ ‪#‎ijsselstein‬

Maud Breur - de Wit

ISIS Jewels goudsmid - juwelier
Atelier voor sieraden en horloges

Benschopperstraat 15 IJsselstein

10 van 10
Gea,

Het was een hele inspirerende workshop. Geweldig om met zoveel veel verschillende materialen te werken.
Ketlin geeft op een prettige manier aanvullende info en begeleiding. Het was een gezellige groep en de interactie met de andere deelnemers was goed en stimulerend. Kort om een echte aanrader deze workshop!
Groet Gea

10 van 10
Jeichien,

Na een drukke dag met veel denkwerk kwam ik rechtstreeks in de workshop terecht. De opdracht was niet denken maar gewoon beginnen... Een hele omschakeling maar na een tijdje aanrommelen en kijken naar de andere deelnemers, hoeveelheid verschillende materialen, verschillende technieken, werk van Ketlin zelf en de motiverende woorden van Ketlin, heb ik toch iets gemaakt wat ik vooraf niet had kunnen bedenken.

Voor iemand die veel met haar denken bezig is was deze workshop erg leuk en heb ik weer een andere creatieve kant van mijzelf leren kennen. Ik heb wel vaker schilderworkshops gezien en meegemaakt maar deze is door de variatie van materialen denk aan fietsbanden, zaagsel, wol en stoffen, en technieken veelzijdig en verrassend!

10 van 10
Laura,

Veel materiaalkeuze, goede begeleiding en erg gezellig. Top gedaan Ketlin!