Ontwerp je eigen speelgoed

Wat gaan we doen

Bureau Dobbel geeft ontwerp workshops aan kinderen. Dus overal waar kinderen aanwezig zijn (bijvoorbeeld op school, kinderdagverblijf, naschoolse opvang, festival, buurthuis, etc.) komen de Dobbelontwerpers langs voor een leuke en leerzame workshop.

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 8 - 12 jaar in groep 7 en 8. Het thema van deze workshop: Speelgoed ontwerpen.

Een ontwerper komt langs in de klas. De workshop begint met een presentatie waarbij de ontwerper op interactieve manier vertelt wat industrieel product ontwerpen is. Vervolgens gaat de klas in de groepjes aan de slag met een eigen opdracht. Ieder groepje heeft een eigen thema en ieder kind gaat stap voor stap aan het werk om haar/zijn droomspeelgoed te ontwerpen. Ze doorlopen de volgende stappen:

  • Brainstormen
  • Schetsen
  • Model maken

Terwijl de kinderen bezig zijn met hun opdracht loopt de ontwerper rond voor hulp en wijzen de kinderen op de technische aspecten waar ze op moeten letten. Aan het eind van de workshop heeft elk kind een mooi ontwerp heeft gemaakt waar hij/zij trots op is.

Leerdoel:
Creatieve en technische ontwerpen uitwerken.

Resultaat:
Een brainstorm, schetsontwerp en een 3D-model.

Tijd:
Een workshop duurt 2 uur.

Aantal:
Maximaal 35 kinderen.

Kosten:
€250,-
(incl. BTW en materialen)

Boeken:
Stuur ons een e-mail met daarin de datum, aantal kinderen en locatie. Wij zullen u dan vrijblijvend een offerte sturen.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Amsterdam

Overal waar kinderen aanwezig zijn (bijvoorbeeld op school, kinderdagverblijf, naschoolse opvang, festival, buurthuis, etc.) komen de Dobbelontwerpers langs voor een leuke en leerzame workshop.

Maximaal 35 kinderen, 2 uur durende workshop, €250,- (incl Btw en materialen)

  Er zijn nog 35 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Manouk van Gerwen

Mijn cursussen