Mooie zilveren sieraden maken met zilverklei

Wat gaan we doen

In deze workshop ga je aan de slag met "zilverklei" en maak je in ongeveer drie en een halfuur zelf een schitterend zilveren sieraad. In deze workshop kunnen mensen al hun creativiteit op de klei loslaten en zijn ze vrij zijn in wat ze gaan maken. Zoals bijvoorbeeld kralen, een ring of een hanger.

De klei ziet er bijna hetzelfde uit als DASklei, en werkt ook vrijwel identiek, alleen is het feitelijk fijn zilverpoeder met een bindmiddel erdoorheen waardoor het eruit ziet en werkt als klei .
Na het “kleien” wordt het werkstuk gebakken waarbij het bindmiddel verdwijnt, en er een werkstuk van fijn zilver uit de oven komt.
Na het afwerken gaan de mensen dan ook met een mooi en uniek zilveren sieraad naar huis.
Kosten 45 € p.p. exclusief materiaalkosten. (Gemiddelde materiaalkosten 32.50 p.p.)

De prijs van de workshop is inclusief wat te drinken en te snoepen. In overleg kan er ook een workshop op maat samengesteld worden. Leuk voor b.v. familie/vriend(inn)en uitje, of origineel cadeau.

Om iedereen voldoende begeleiding te kunnen geven, geef ik de workshops het liefst in kleine groepjes van rond de 4 personen. Tot 6 á 7 personen is mogelijk in mijn atelier. De workshops zilverklei kan ik op locatie verzorgen. Een grotere groep behoort dan tot de mogelijkheden. Het volgen van een workshop kan op verschillende dagen/tijden. In overleg wordt gekeken naar een passend tijdstip.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Zuideinde 74, Koog aan de Zaan

Georganiseerd door


Marja Schilt
Edelsmid

Mijn cursussen