Zelf samen je eigen trouwringen maken

Wat gaan we doen

Wat is er mooier en persoonlijker dan je relatie bezegelen met een door jullie zelf ontworpen en gemaakt uniek trouwsieraad. Hij maakt haar sieraad/ring en zij het zijne.
Tijdens een oriënterend gesprek bekijken we wat voor sieraad/ring jullie voor elkaar zouden willen maken, bepalen we het ontwerp en van welk materiaal (bv goud, zilver,titanium, enz.)dit gaat worden. Het is ook mogelijk om materiaal van symbolische waarde in de ring te verwerken.

Vervolgens spreken we de dag of twee dagdelen af waarop jullie de ringen ook daadwerkelijk zelf voor elkaar gaan maken.
Jullie gaan dan zelf met diverse edelsmeedtechnieken (zoals bijvoorbeeld: zagen, smeden, solderen, vijlen, schuren, polijsten (glanzen), zetten, enz.) aan de slag en maken onder mijn deskundige begeleiding dan zelf jullie eigen ringen.

Na afloop kunnen de ringen gegraveerd en wel in een mooie verpakking meegenomen worden.

Elke keer dat je naar de ring kijkt zie je vervolgens de bevestiging van jullie liefde en weet je weer met hoeveel liefde je partner deze voor je gemaakt heeft.

Tijdens deze dag of twee dagdelen kunnen er foto’s gemaakt worden als mooie herinnering aan de dag.

Bij een dag starten we s’morgens om 10 uur met het maken van de ringen en sluiten deze normaliter rond 16 uur af (afhankelijk van wanneer de ringen klaar zijn).
Bij het maken van de ringen in twee dagdelen kunnen daar ook twee avonden voor ingepland worden.

De kosten voor het in een dag jullie trouwringen maken zijn € 295,- exclusief materiaal per stel (inclusief wat te drinken, snoepen en een lunch).
De kosten van het materiaal zijn geheel afhankelijk van het materiaal, wel/geen stenen, enz. Na het gesprek geef ik een globale inschatting van de kosten.
(Als indicatie: de materiaalkosten van een set zilveren ringen vanaf +/- € 125,- en goud vanaf € 450,-) Mochten de ringen na een dag nog niet af zijn, dan kunnen ze later afgemaakt worden. De kosten daarvoor bedragen: € 25,- per persoon per uur

Edel- en Goudsmid
Marja Schilt
Oude Honigfabriek
Zuideinde 74 (1e etage)
1541 CG Koog a/d Zaan

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Zuideinde 74, Koog aan de Zaan

1 dag of 2 dagdelen

  Er zijn nog 2 vrije plaatsen.
Start Op afspraak
Locatie Zuideinde 74, Koog aan de Zaan

2 dagdelen of 1 dag

  Er zijn nog 2 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Marja Schilt
Edelsmid

Mijn cursussen