FoodSteps2Go, de weg naar een gezonde leefstijl

Wat gaan we doen

Ons leven is door de jaren heen inactiever geworden. Dit heeft grote gevolgen. Het sterftecijfer door inactiviteit staat gelijk met roken. Zitten is het nieuwe roken geworden, al dus Erik Scherder (Neuropsycholoog). Dus gooi het roer om! Ga actief aan je leefstijl werken. FoodSteps2Go is het programma voor jou!

FoodSteps2Go is opgericht door Astrid de Wilde ((sport)diëtist TOPvoeding) en Marieke Michielsen (leefstijlcoach , Aandacht voor Zorg). Deze twee vrouwen hebben hun krachten gebundeld en een uniek concept samengesteld om mensen actief aan hun leefstijl te laten werken.

“Normaal gesproken zien we onze klanten in onze spreekkamer en stimuleren we ze om te gaan bewegen”, vertelt Marieke. “Om de mensen actief te laten worden, kun je als hulpverlener beter ook een actieve houding hebben”, vult Astrid aan. Om deze reden is de spreekkamer verruild voor een mooie omgeving.

Het doel van de wandelingen is om in beweging te komen en tegelijkertijd met elkaar ervaringen uit te wisselen over je voeding en gewoontes. De wandelingen zijn in groepjes van minimaal vier personen. Iedere deelnemer krijgt tijdens de wandeling persoonlijke aandacht van de begeleiders.

De deelnemer mag zelf aangeven waarover het gesprek gaat. Heeft iemand geen onderwerp? Geen nood. Astrid en Marieke hebben voor iedere week een ander thema bedacht. De thema’s helpen de deelnemers om hun nieuwe leefstijl aan te leren.

Georganiseerd door


Astrid de Wilde

Mijn cursussen