Sportvoedingsadviseur, deskundige in sportvoeding

Wat gaan we doen

De cursus Sportvoedingsadviseur (geaccrediteerd door BGN als specialisatie) is een praktisch gerichte cursus voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten nodig heeft om sporters effectieve professionele begeleiding te bieden en advies te geven over sportvoeding en beweging, zoals gewichtsconsulenten, (sport)fysiotherapeuten, sportmasseurs, (personal) trainers. De cursus omvat 6 lesdagen (9.30-16.30 uur) en 1 examendag (9.30-12.30 uur). De lessen zijn om de week. Naast de lesdagen ga je ook 2 praktijkopdrachten uitvoeren, namelijk een sporter begeleiden en een presentatie over sport en voeding ontwikkelen. Iedere cursist krijgt persoonlijke feedback op de gemaakte opdrachten. Om het diploma te ontvangen dien je minstens 80% aanwezig te zijn, de opdrachten en het examen met een voldoende hebben afgerond.

Tijdens de cursus leer je stapsgewijs hoe je een advies kunt opstellen. Je leert hoe je een voeding berekend en de uitslag interpreteert en vertaalt naar een advies. Je leert waarom timing van maaltijden belangrijk is en je kan een gedegen vochtadvies uit te brengen. Ook kan je een goede huidplooimeting uitvoeren. Verder leer je door middel van rollenspellen een advies onder woorden brengen.

De cursus wordt gegeven in een inspirerende omgeving, namelijk in de duinen van Castricum bij Bezoekerscentrum De Hoep. Na de lunch wordt er een wandeling gemaakt om weer fris aan het middagprogramma te kunnen beginnen.

Georganiseerd door


Astrid de Wilde

Mijn cursussen