Mini-cursus edelsmeden

Wat gaan we doen

Een Unieke Workshop? Kom Edelsmeden!

Al meer dan 15 jaar verzorgt Uniek Sieraad workshops edelsmeden. Dit doen we in ons atelier in Reeuwijk. Wil je wel eens iets meer weten over edelsmeden en een kijkje nemen in ons atelier? Dat kan tijdens de mini-cursus! Deze dag duurt van 09.30 tot ca. 16.00 uur. Tijdens deze dag geven we je veel uitleg over de technieken en werkwijze van de edelsmid.

Natuurlijk ga je zelf ook aan de slag! Je krijgt de beschikking over een eigen werkplek en professioneel gereedschap. Je maakt onder begeleiding van meester goudsmid Ron Rijgersberg 2 sieraden. Er is keuze tussen een ring, hanger, broche of oorhangers/oorknoppen. Natuurlijk mag je ook 2 ringen of 2 hangers maken (leuk als cadeautje!)

We starten de dag uiteraard met koffie, thee en iets te snoepen. Dan gaan we aan de slag en maken een ontwerp. Er zijn voldoende voorbeelden aanwezig om inspiratie op te doen. Als het ontwerp klaar is brengen we dit over op het materiaal (eerste gehalte zilver) en kun je aan de slag. Je gaat zagen, vijlen, slijpen, schuren en solderen. Rond 12.30 zorgen we voor een lekkere lunch, bij mooi weer doen we dit op het terras aan het water.

Daarna ga je verder met het afwerken van je sieraden, je mag schuren, polijsten en (gedeeltelijk) matteren. Aan het einde van de dag ben je de trotse eigenaar van een prachtige zilveren sieradenset die naar eigen idee en ontwerp gemaakt is!

Ons gezellige atelier ligt centraal tussen Den Haag, Rotterdam en Utrecht, vlak naast de A12. Er is in de omgeving voldoende gratis parkeergelegenheid. De workshops worden bijna dagelijks gegeven, ook individuele deelnemers zijn bij ons van harte welkom!

Georganiseerd door


Uniek Sieraad
Workshops Edelsmeden

Mijn cursussen