Workshop edelsmeden: maak een zilveren sieraad

Wat gaan we doen

Wat gaan we doen ?

Een Unieke Workshop? Kom Edelsmeden!

Al meer dan 15 jaar verzorgt Uniek Sieraad workshops edelsmeden. Dit doen we in ons atelier in Reeuwijk. Lijkt het je leuk om zelf ook eens een zilveren sieraad te maken? Dat kan!
Tijdens deze workshop mag je kiezen tussen het maken van een ring of een hanger, broche of oorbellen.

We starten de workshop natuurlijk met koffie of thee en iets lekkers erbij. Je kunt dan meteen onze voorbeelden bekijken om wat inspiratie op te doen. Als je hebt bepaald hoe je sieraad er uit gaat zien brengen we het ontwerp over op het materiaal (eerste gehalte zilver) en mag je aan de slag.

Je krijgt de beschikking over een eigen werkplek en professioneel gereedschap. Uiteraard helpen we stap voor stap om je eigen sieraad te realiseren.

Je gaat zagen, vijlen, schuren en slijpen. Als je kiest voor een ring wordt deze op maat gemaakt, rond gezet en dicht gesoldeerd. Ben je helemaal tevreden? Dan ga je je sieraad polijsten en eventueel (gedeeltelijk) matteren.

Aan het einde van de workshop kun je trots naar huis met je nieuwe zilveren sieraad. We verpakken het voor je in een mooi doosje!

Ons gezellige atelier ligt centraal tussen Den Haag, Rotterdam en Utrecht, vlak naast de A12. Er is in de omgeving voldoende gratis parkeergelegenheid. De workshops worden bijna dagelijks gegeven, ook individuele deelnemers zijn bij ons van harte welkom!

Georganiseerd door


Uniek Sieraad
Workshops Edelsmeden

Mijn cursussen