Edelsmeden met eigen goud

Wat gaan we doen

Oude sieraden zijn vaak verweven met dierbare herinneringen. Als je in het bezit bent van één of meerdere oude sieraden die je niet draagt, dan is het mogelijk om deze te verwerken in een nieuw zelf gemaakt sieraad, bijvoorbeeld een ring, armband of hanger. Hierbij kan het oude goud worden omgesmolten, maar het is ook mogelijk om het oude sieraad om te smeden, zodat een gedeelte van het oude sieraad herkenbaar is in de nieuwe creatie. In het nieuwe sieraad kunnen ook één of meer steentjes worden gezet.

Tijdens deze workshop maak je kennis met vele facetten van het goudsmidsvak, zoals smelten, walsen, zagen, vijlen, solderen, polijsten en afwerken.

We starten met koffie, thee en iets te snoepen. Intussen bekijken we de mogelijkheden van de oude sieraden. Soms is het noodzakelijk dit al van te voren te doen zodat we kunnen beginnen met bruikbaar materiaal. Als je bepaald hebt wat je wilt gaan maken, kunnen we starten met de workshop. In ons atelier krijg je een eigen werkplek en professioneel gereedschap ter beschikking. We begeleiden je stap voor stap van het oude naar het nieuwe sieraad.

Rond 12.30 uur pauzeren we voor een lekker lunch, bij mooi weer doen we dit op ons terras aan het water.

Daarna gaan we weer verder met het afwerken van het sieraad. Eventueel kunnen "oude" steentjes ook overgezet worden. Aan het einde van de dag ben je in het bezit van een sieraad naar jouw smaak en idee, met grote emotionele waarde. Hoe leuk is dat?

Ons gezellige atelier ligt centraal tussen Den Haag, Rotterdam en Utrecht, vlak naast de A12. Er is in de omgeving voldoende gratis parkeergelegenheid. De workshops worden bijna dagelijks gegeven, ook individuele deelnemers zijn bij ons van harte welkom!

Georganiseerd door


Uniek Sieraad
Workshops Edelsmeden

Mijn cursussen