Workshop Edelsmeden: Maak een zilveren ring

Wat gaan we doen

Een unieke workshop? Kom edelsmeden!

Al meer dan 15 jaar verzorgt Uniek Sieraad workshops edelsmeden. Dit doen we in ons atelier in Reeuwijk. Lijkt het je leuk om zelf ook eens een zilveren sieraad te maken? Dat kan!
Tijdens deze workshop ga je zelf een strakke zilveren ring of tekstring maken. Er is keuze tussen een ring van 6 of 8 mm breed. Deze workshop is ook heel geschikt voor het maken van vriendschapsringen.

We starten de workshop natuurlijk met koffie of thee en iets lekkers erbij. We gaan bij deze workshop uit van één strak, rond model. Omdat iedere deelnemer zelf de afwerking kan kiezen krijgen alle deelnemers een persoonlijke ring.

Je krijgt de beschikking over een eigen werktafel en professioneel gereedschap. Uiteraard helpen we stap voor stap om je eigen ring te realiseren. Allereerst bepalen we de maat en gaan we een strip zilver afzagen. Na vijlen en slijpen wordt de ring rond gezet en gesoldeerd. Hierna wordt de bewerking aangebracht. Er is keuze tussen hoogglans gepolijst, geborsteld, geschuurd, gehamerd (5 verschillende soorten hamerslag). Hierna wordt de ring afgewerkt.

Als je een tekstring wilt maken kun je een mooie tekst, spreuk, of de naam van een geliefde aan de buitenzijde van de ring graveren.

Aan het einde van de workshop kun je trots naar huis met je nieuwe zilveren sieraad. We verpakken het voor je in een mooi doosje!

Ons gezellige atelier ligt centraal tussen Den Haag, Rotterdam en Utrecht, vlak naast de A12. Er is in de omgeving voldoende gratis parkeergelegenheid. De workshops worden bijna dagelijks gegeven, ook individuele deelnemers zijn bij ons van harte welkom!

Georganiseerd door


Uniek Sieraad
Workshops Edelsmeden

Mijn cursussen