Klassieke Massage met Anatomie

Wat gaan we doen

6 daagse Klassieke massage met anatomie

Klassieke massage, ook wel Zweedse massage genoemd, wordt door velen gezien als de basis van de Westerse massage. De door Per Hendrik Ling ontwikkelde massagetechnieken worden vandaag de dag nog steeds als leidraad voor veel vormen van massage gebruikt.

Gedurende deze 6 daagse training gaan we aan de slag met die technieken. Termen als intermitterend drukken, effleurage, petrissage en tapotage zullen je niet langer vreemd in de oren klinken. Je leert een volledige lichaamsmassage te geven die je zowel ontspannend als activerend kunt toepassen.

Uiteraard is het voor een masseur van belang om te weten hoe het lichaam is opgebouwd. O.a. Het spierstelsel en het skelet komen uitgebreid aan de orde.

Voorafgaand aan het geven van een massage is het belangrijk te weten of deze persoon ( cliënt ) gemasseerd mag worden. Via een anamnese ( intake- gesprek) leer je of er redenen zijn waarom iemand niet gemasseerd mag worden, de zogeheten contra-indicaties.

Daarnaast zullen praktische zaken als o.a. houding, hygiëne maar ook het op de juiste manier toedekken van je cliënt ( handdoekprotocol ) onderdeel uitmaken van de training.

Kortom; een intensieve training, waarbij je in 6 weken de belangrijkste basis theorie en praktijk krijgt aangeleerd die je als masseur nodig hebt om uit te blinken in je vak.

De training klassieke massage met anatomie wordt afgesloten met een examen en is een verplicht onderdeel van de opleiding tot IMAS Masseur en de opleiding tot Ibu of Tukang Pitjit

Cursusdata van 10.00-15.00u
15,22,29 januari, 5,12 en 19 februari 2015

De kosten voor deze cursus bedragen € 495,00 ( incl. examen )

Het examen bestaat uit een theoretische en een praktische toets. Bij het behalen van minimaal een voldoende voor beide onderdelen ontvang je een certificaat van deelname met goed gevolg doorlopen.

De cursus is inclusief lunch/koffie/thee/water/sap/ lesmateriaal en een klein flesje massageolie.

We werken tijdens de cursus met groepen van maximaal 6 cursisten. Ruime aandacht en begeleiding. Wees er dus snel bij.

Georganiseerd door


IMAS Trainingen

Mijn cursussen