Indigo verven

Wat gaan we doen

Indigo of indigo tinctoria is een plantaardige verfstof waarmee je wol, katoen en zijde in prachtige blauw tinten kan verven. Het wordt al eeuwenlang op dezelfde manier gebruikt en tot de uitvinding van synthetisch indigo door de chemiegigant BASF was er een levendige handel in dit kostbare blauw zwarte poeder. De eerste spijkerbroeken werden nog met plantaardig indigo van hun karakteristieke blauwe kleur voorzien.

In onze workshop laten wij je zien hoe je van het blauw zwarte poeder een verfbad maakt. Vervolgens gaan we aan de slag om proeflapjes van diverse materialen in uiteenlopende blauwtinten te verven. Terwijl de proeflapjes in bad liggen laten we je kennis maken met diverse technieken om stoffen door middel van afbinden en het aanbrengen van was van patronen te voorzien. Een tweede proeflap wordt door jullie versierd met een van de getoonde technieken.

Het atelier van Arte-Klatsch bevindt zich in een prachtige jaren 30 woning in een van de mooiste straten van Schiedam. In de tuin staat een glazen atelierkas waar de cursus wordt gegeven. De indigo baden staan te pruttelen op bakstenen oventjes in de steeg achter de kas. Daar tonen we ook een instructie DVD met prachtige voorbeelden.

Bij deze workshop zit al het gebruikte materiaal inbegrepen en koffie en thee met een overheerlijke bonbon van chocolade atelier de Bonte Koe.

Om iedere cursist voldoende aandacht te geven zijn de groepen niet groter dan
6 personen.

Wil je zelf aan de slag met indigo dan kun je bij ons alle materialen kopen voor het maken van een verfbad, Wil je dieper ingaan op de inspirerende patroon technieken dan kun je je opgeven voor een vervolgcursus.

Belangrijk: je kunt gratis parkeren in onze straat (-:

Georganiseerd door


Arte-Klatsch

Mijn cursussen