Breimachine voor beginners - 3 dagen
9 van 10
Op basis van 9 beoordelingen.

Breimachine voor beginners - 3 dagen

Wat gaan we doen

STRIKKS biedt een compacte beginnerscursus aan om te leren machinebreien.
Als je nog nooit hebt gebreid op een breimachine, dan kun je nu in 3 dagen leren om een kledingstuk te breien. Met aantrekkelijke voorbeelden uit de praktijk, de mogelijkheid om de studio van STRIKKS te ontdekken, en met boeken en tijdschriften ter inspiratie.

3 DAGEN BREIEN
Gedurende 3 dagen leer je de breimachine bedienen en ga je naar huis met de benodigde handvaten voor het breien van een kledingstuk.
Je werkt, in een klein groepje, op de breimachines in ons atelier (Brother dubbelbedsmachines).

PROGRAMMA PER DAG (10:00 – 16:00u)

DAG 1
Opzet maken, steekgroottes, strepen, boord, minderingstechnieken.
DAG 2
V-hals, ronde hals, dubbelbed: 1/1 boord, 2/2 boord, rondbreien.
DAG 3
Proeflap breien, model uitrekenen, eenvoudig kledingstuk breien.

We werken steeds van 10 tot 16 uur. Eventueel kun je nog een uur langer doorwerken. Maar breien is een fysieke bezigheid, dus je zult zeker moe zijn aan het eind van de dag.
Koffie, thee en lunch is inbegrepen. Evenals de materialen/garens, bij normaal gebruik.

LOCATIE
STRIKKS designstudio
Capucijnenstraat 21
6211 RN Maastricht

WAT NEEM JE MEE?
Tijdens de cursus werk je op onze eigen breimachines. Dat zijn ponskaartmachines van het merk Brother, type KH860 en KH260, met een dubbelbedsaanvulling.

  • fotocamera/smartphone/ipad (om foto’s te maken)
  • pen + papier
  • schaar en stopnaald (naald met stompe punt, om draden af te werken)
  • kopspelden en meetlint

WAT ZEGGEN ONZE CURSISTEN?
“Ik heb heel veel geleerd en je hebt me vertrouwen en inspiratie gegeven om hard aan de slag te gaan. Je uitleg was heel duidelijk. Ik vond het fijn dat je mezelf dingen liet oplossen! Ik ben al bijna klaar met een truitje voor mijn zoontje. Ik kom zeker nog een keer langs voor een gevorderde cursus. ”
Karlijn uit Tilburg

“Superblij dat het zo snel gaat en dat ik eindelijk mijn machine beter begrijp. En helemaal zelf uitgerekend nog zonder de breigeleider.”
Melissa uit Halle (B)

“Ik ben zo trots op mijn bolero en ik krijg nu al opdrachten van vriendinnen! Maar ik moet eerst nog op zoek naar een breimachine. Het was een ontzettend leuke cursus!!! ”
Joke uit Enschede

"Bedankt voor de fantastische cursus en alles wat je ons geleerd hebt. Ik zie je graag op een aanvullende cursus, maar eerst thuis lekker aan de slag."
Bianca uit Den Haag

"De cursus is me goed bevallen, veel geleerd en lekker moe maar voldaan afgesloten."
May uit Haaren

Georganiseerd door


STRIKKS

Mijn cursussen

Beoordelingen


10 van 10
Brigitte,

Ik had geen ervaring met een breimachine, maar door deze cursus veel basistechnieken geleerd. Alles wordt helder, vaardig en duidelijk uitgelegd. Na de uitleg kun je zelf aan de slag om te oefenen en te proberen. Kortom: superleuk en leerzaam in een inspirerende werkruimte!

10 van 10
Sophie,

Het was een hele leuke en leerzame cursus. Het was heel praktisch: je klimt meteen achter de breimachine en aan het einde kun je al een eenvoudig kledingstuk maken. Verder krijg je ook veel nuttige tips over je eigen machine, garens, accessoires en wat je wel en niet allemaal nodig hebt.

10 van 10
Michele,

na lang nadenken heb ik me toch maar ingeschreven in de 3 daagse cursus. Ik had wel al de breimachine gebruikt maar bleef thuis vaak met vragen zitten en de onzekerheid speelde parten om toch maar te breien op de breimachine. Door deze cursus heb ik veel bijgeleerd en is de onzekerheid echt weggeëbd
Oefenen moet ik na deze cursus zeker nog doen maar door deze driedaagse cursus staat mijn eerste pull al op de machine.

10 van 10
Leonie,

Aha-erlebnis!
Een paar maanden geleden kocht ik een breimachine als gevolg van een hoofd vol goede ideeën. Jammer dat ik totaal niet wist hoe te beginnen aan al die projecten. De uitleg van Maartje bracht opheldering en sterkte mij in mijn enthousiasme. Ik heb drie hele leuke dagen gehad; voor mij was de beginnerscursus precies dat wat het zegt te zijn, een begin. En dat had ik nodig!

4 van 10
Marlien,

Supergoede uitleg! Heb zeer veel geleerd op een prettige manier.

10 van 10
Petra,

Super leuke cursus! Heel veel geleerd in een korte tijd.
Goede duidelijke uitleg. Wat ik vooral leuk vond was dat het geen verschil maakte of je nu wel of geen ervaring hebt met breien op een breimachine. Voor iedereen was er genoeg te leren .
Nooit geweten dat breien met een breimachine zo leuk zou zijn.
Ga zeker nog een vervolgcursus doen.

10 van 10
Joke,

De cursusleidster is heel deskundig. Met veel geduld heeft ze in kleine stapje mij in die drie dagen diverse basistechnieken geleerd. Het leuke was dat we op de derde dag al echt een hele bolero konden breien op de machine. Ook de catering was perfect! Eigenlijk alles, de communicatie vooraf en ook de nazorg. Ik ga straks alle andere vervolgcursussen doen en kan niet wachten tot ik mijn basistechnieken voldoende geoefend heb om dan de vervolgstappen te kunnen zetten. Ik heb zulke mooie voorbeelden gezien van wat allemaal nog kan !

8 van 10
STRIKKS,

De cursus was verhelderend en informatief, creatief. Inspirerend. Vol enthousiasme terug naar huis gegaan om daar alles in de praktijk te brengen. Later nog eens gemaild met een vraag die afdoende beantwoord is.
Leuke omgeving, leuke mensen, lekkere lunch.
Agatha

10 van 10
Rita,

Ik ben zeer enthousiast ov er de workshop. Maartje is een zeer bekwame lerares; dagplanning zat goed in elkaar. Aangename lesomgeving en we werden ook goed voorzien van eten en drinken. Ik kijk alvast uit naar het vervolg.