Project Life voor beginners

Wat gaan we doen

Project Life is het moderne ‘memory keeping’: het vastleggen van bijzondere momenten, de dingen van alledag, dat wat je roert, je familiegeschiedenis, enz. In Nederland kennen we van oudsher overwegend fotoalbums, plak- en dagboeken. Een mix hiervan, flink opgeleukt met allerlei frutsels, noemen we sinds 2003 scrapbooking. Deze Amerikaanse ‘rage’ waaide rond die tijd over naar Nederland en wordt elk seizoen opnieuw aangewakkerd met fraaie papierlijnen, embellishments en nog meer ‘musthaves’. Als antwoord op het steeds uitbundiger scrapbooking en min of meer inspelend op de trends 365 en 24/7, introduceerde Becky Higgins in 2009 een productlijn met de naam Project Life; the original pocket scrapbooking system. Een snelle manier van scrappen met plastic mappen (page protectors) voor foto’s plus bijpassende kaartjes voor decoratie (fillers) en commentaar (journaling). Anno 2014 is rondom Project life een enorme markt ontstaan, met tal van lijnen van bekende merken, die ook in Nederland volop verkrijgbaar zijn.

Workshop
We starten om 10.00 uur met een inleiding over Project Life, dan een mini-les vormgeven, waarbij we o.m. kijken naar wat kleur met je foto's doet. Na het uitzoeken van je foto's en het componeren van een spread gaan we lunchen. Aansluitend starten we met het snijden en decoreren en kijken we naar de journaling. Einde van de dag rond 16.00 uur.

Datum en prijs
De eerstvolgende workshop is zaterdag 13 december a.s. in Creatief Centrum Heesch (Noord-Brabant vlakbij Oss). Kosten: 37,50 euro. Materiaalpakket en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Inhoud materiaalpakket
Project Life hoezen, 1/5 Core kit, diverse cards, embellishments, als woodies, letterstickers, touw, washi, sequins, enz. plus Mijn tips en meer in een handige waaier op PL-formaat (6x4 inch).

Aanmelden
Via de website van Creatief Centrum Heesch. De link vind je op mijn website. Welkom!

Georganiseerd door


Tineke Visser

Mijn cursussen