Notuleren - 100% startgarantie

Wat gaan we doen

Hoe bereid ik mij voor op een vergadering? Hoe verwerk ik mijn notulen op een juiste manier? De essentie op papier zetten in een goed gestructureerd en prettig leesbaar verslag is een vaardigheid, die je pas door veel oefening kunt leren.

Tijdens deze praktijkgerichte training Notuleren helpen wij jou op weg om deze vaardigheid te ontwikkelen. In deze training wordt aandacht besteed aan de wijze waarop je een vergadering kunt voorbereiden en de voordelen die een goede voorbereiding met zich meeneemt. Je leert de hoofdzaken te onderscheiden van de bijzaken. Bovendien wordt aandacht besteed aan de verwerking van de informatie in een beknopt, goed gestructureerd en leesbaar verslag.

voor wie
Je notuleert regelmatig. Of misschien ben je al bekend met notulen en ga je deze binnenkort zelf verzorgen. Je wilt je vaardigheid en zelfvertrouwen vergroten.

resultaten
Na afloop van de training:

  • heb je technieken geleerd en geoefend om effectiever te luisteren;
  • weet je hoe je de essentie van een besproken agendapunt kunt vastleggen;
  • besteed je in het verslag aandacht aan het formuleren van goed lopende zinnen;
  • ken je verschillende technieken om effectief aantekeningen te maken en kun je deze toepassen;
  • ben je in staat je aantekeningen te verwerken tot een leesbaar verslag.

aanpak
Écht klassikaal. Een enthousiaste trainer verduidelijkt de nieuwe onderwerpen met uitleg, aansprekende praktijkvoorbeelden, oefeningen en rollenspelen, waarop je feedback geeft en krijgt.

Luistervaardigheden worden geoefend met geluidsfragmenten. Notuleervaardigheden worden geoefend met vergaderingen per video.

Je notulen als vertrekpunt! Voorafgaand aan de training kun je de notulen inleveren die je recentelijk zelf hebt gemaakt, voorzien van je opmerkingen. Hierdoor ontstaat een duidelijk beeld van je specifieke leerwensen en is het mogelijk het lesprogramma nauwkeurig op je leerwensen af te stemmen.

Wissel ervaringen uit met de andere deelnemers, overlaad de trainer met vragen en neem de situaties uit je werkpraktijk mee.

info
data

  • 25 januari en 8 februari (100% startgarantie)
    Staat je voorkeursdatum hier niet bij? Bel of mail ons om je voorkeursdatum te bespreken.

duur
2 dagen

kosten
€ 735,-
De prijzen zijn exclusief 21% btw en inclusief inschrijfkosten, alle lesmaterialen, ingerichte computerleslokalen, catering, heerlijke lunches en een certificaat van deelname.

Georganiseerd door


train2work

Mijn cursussen