Workshop 'Wat maakt je zo boos?'

Wat gaan we doen

Boosheid transformeren naar een win-win situatie

Als we boos zijn gebeuren er drie dingen:
\- We zijn geprikkeld omdat onze behoeften niet worden vervuld.
\- We geven iemand of iets de schuld omdat we niet krijgen wat we willen.
\- We staan op het punt om dingen te zeggen of te doen op een manier waar we later spijt van zullen hebben en die er vrijwel zeker voor zullen zorgen dat we niet krijgen wat we nodig hebben.

Als we boos zijn concentreren we ons bijna volledig op wat we niet willen. Ons denken wordt helemaal in beslag genomen door beelden van hoe verkeerd de anderen zijn. We schenken helemaal geen aandacht meer aan wat we echt willen of echt nodig hebben.

Tijdens de workshop leer je hoe je dit patroon kunt wijzigen en hoe je in contact kunt komen met het ondersteunende doel van boosheid. Je zult ontdekken waar boosheid vandaan komt en je zult leren je boosheid op een manier te uiten die zowel je eigen behoeften als die van de ander(en) vervult.

Je ontdekt hoe je tijdens een conflict je aandacht kan richten op dat waar het werkelijk om gaat en leer oplossingen te creeren die bevredigend zijn voor alle betrokkenen.

Dinsdag 3 december 2013 - Rotterdam.

De training is van 9.30 tot 16.00 uur De groepsgrootte is maximaal 8 deelnemers. De prijs voor particulieren bedraagt € 95,-. Dit is inclusief trainingsmaterialen, koffie/thee en lunch. De prijs voor ZZP-ers is € 125,- en voor deelnemers waarvan de organisatie betaalt € 195,- (beide excl. BTW)

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Ommoord, Rotterdam

Boosheid transformeren naar een win-win situatie

Als we boos zijn gebeuren er drie dingen:
- We zijn geprikkeld omdat onze behoeften niet worden vervuld.
- We geven iemand of iets de schuld omdat we niet krijgen wat we willen.
- We staan op het punt om dingen te zeggen of te doen op een manier waar we later spijt
van zullen hebben en die er vrijwel zeker voor zullen zorgen dat we niet krijgen wat we
nodig hebben.

Als we boos zijn concentreren we ons bijna volledig op wat we níet willen. Ons denken wordt helemaal in beslag genomen door beelden van hoe verkeerd de anderen zijn. We schenken helemaal geen aandacht meer aan wat we echt willen of echt nodig hebben.

Tijdens de training leer je hoe je dit patroon kunt wijzigen en hoe je in contact kunt komen met het ondersteunende doel van boosheid. Je zult ontdekken waar boosheid vandaan komt en je zult leren je boosheid op een manier te uiten die zowel je eigen behoeften als die van de ander(en) vervult.

Je ontdekt hoe je tijdens een conflict je aandacht kan richten op dat waar het werkelijk om gaat en leer oplossingen te creëren die bevredigend zijn voor alle betrokkenen.

  Er zijn nog 8 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Ingrid Bouland
Trainer communicatie en persoonlijke groei

Mijn cursussen