Meditatie & Mindfulness: De Kracht van Aandacht

Wat gaan we doen

Dit is een 4 daagse training op 2, 3 april, 14 mei en 18 juni 2016. In totaal 8 dagdelen van 3 uur, met eboek en werkopdrachten.

Rust en ruimte
Als je een moment neemt om je geest te observeren dan merk je dat hij constant in beweging is. Je ziet al snel dat je geest meestal in een staat van ongecontroleerde onrust is. Het maakt dat je vaak onrustig en druk in je hoofd bent. We kennen allemaal de ervaring dat we eerder achter de feiten aanlopen dan dat we onze geest in de hand hebben. Dat uit zich in een scala aan verschijselen als stress, onrust, onzekerheid maar soms ook angst en eenzaamheid. Velen van ons verlangen naar meer innerlijke rust en ruimte.

Trainen van je geest
Voor innerlijke rust en ruimte zullen we onze geest moeten trainen. De tradities waaruit de technieken van meditatie en mindfulness voortkomen geven aan dat het doel ervan het trainen van onze geest in bewuste aandacht is. Het betekent simpelweg dat we door onze aandacht te (kunnen) richten we niet langer automatisch in allerlei oude en vaak contraproductieve gewoonten van denken en doen verzanden. Het zijn uiteindelijk deze oude geconditioneerde patronen die ons de stress, onrust en onzekerheden opleveren, en niet onze omstandigheden.

Inzicht en overzicht
De training van de geest vind als eerste plaats door meditatie beoefening en toepassing van gerichte aandacht (mindfulness). Geconcentreerd aanwezig zijn en ontspannen presteren gaan goed samen en leiden tot tevredenheid. Door alerte aanwezigheid krijg je gaandeweg meer inzicht in je beperkende patronen van denken en doen. Zo krijg je meer overzicht over wat er gaande is, op wat je werkelijk nodig hebt en hoe dat te realiseren.

De Kracht van Aandacht helpt
Deze 3 daagse training leert je een eenvoudige en praktische methode voor het gebruiken van je geest en aandacht voor het realiseren van innerlijke rust en ruimte. Ze bied je een structuur en technieken om in je dagelijks leven met rust en ruimte te handelen. Voorwaarde is wel dat je een regelmatige beoefening opbouwt. Oefening baart ook hier kunst!

Deze training is voor jou als je

  • anders wilt leren omgaan met stress en (werk)druk
  • wilt leren minder te piekeren en je onnodige zorgen te maken
  • meer innerlijke rust en ruimte wilt kunnen creeren
  • je behoefte hebt aan verdieping en zingeving
  • nieuwsgierig bent naar je geest en hoe je die kunt trainen
  • interesse hebt in meditatie- en mindfulness technieken
  • je bereid bent om langere tijd te investeren en te oefenen

Kosten: € 350,00 incl. btw
Plaats: Avanturijn, Utrecht

Georganiseerd door


Ramo de Boer
Ramo de Boer is Senior Coach, Trainer en therapeut sinds 1985. Auteur.

Mijn cursussen