Cursus Naaimachine naaien voor beginners

Wat gaan we doen

Heb je altijd al eens achter een naaimachine willen zitten en deze ook echt willen gebruiken? Maar je weet niet hoe en waarmee je moet beginnen? Of denk je vaak: dat kan ik tòch niet?

Dan is dit de cursus voor jou.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die naaien met de naaimachine graag wil proberen en leren.
Tijdens deze cursus leer je 4 lessen van 2uur alle basiselementen, zoals: het opspannen van een machine, spoeldraad opwinden en een naald verwisselen. Rechte lijnen en kromme lijnen stikken. Hard op de pedaal trappen of juist heel zachtjes. Hoe voelt dat en hoe werkt dat.

In les 1 kun je aan het eind van de les al beginnen met een eenvoudig kussenovertrek. Je tekent een eenvoudig patroon en leert hoe deze te gebruiken. Alles wat je net geleerd hebt, pas je dan toe in dit eerste product.
In les 2 mag je je kussen afmaken, maar ook beginnen aan een eenvoudige tas met opgenaaide zakken. Ook leer je hoe je hengsels maakt en hoe deze aan de tas te bevestigen.
In les 3 leer je hoe je een ritssluiting maakt aan een eenvoudig etuitje of aan de tas van vorige les. Je kunt ook leren hoe je een gerimpelde rand naait als versiering aan een tas, schort o.i.d.
In les 4 mag je zelf aangeven wat je zou willen maken. Dat kan het vermaken van een eenvoudig kleding stuk zijn of een slinger van katoen, of……

Je zult zeker de smaak te pakken krijgen!

Georganiseerd door


rasalila d.i.y.-atelier

Mijn cursussen