Zilveren Sieraad met Art Clay Silver

Wat gaan we doen

Met zilverklei van Art Clay™ Silver is het mogelijk om zonder een cursus edelsmeden in korte tijd een prachtig sieraad van fijnzilver te maken.
Deze workshop biedt een eerste kennismaking met het materiaal zilverklei en de vele toepassingsmogelijkheden.
Wat kun je van Art Clay Silver maken tijdens deze workshop van een halve dag: een hanger, een paar oorbellen, kralen (Pandora-style) of een Wrist Bead (kraal armband). Bijkomende kosten voor de (bruin of zwart) lederen armband met magneetsluiting bedragen EUR 7,00. Ook is er de mogelijkheid om (tegen bijbetaling) zirconia's of natuurlijke stenen (zoals carnool, onyx, maansteen etc) in je sieraad te verwerken.

Wil je liever een ring helemaal naar eigen ontwerp maken, dan verwijzen we je naar de uitgebreide basisworkshop van een hele dag.

De verwerking van zilverklei biedt vele mogelijkheden, zoals uitrollen, kneden, stempelen of oxideren (voor een 'oud' zilver look).

Nadat je het sieraad hebt gevormd, gedroogd en geschuurd wordt het afgebakken in een professionele oven op 780° Celsius. Dit hele bakproces neemt maar een kwartiertje in beslag. Tot slot ga je het sieraad borstelen en polijsten. Het resultaat is een zuiver zilveren sieraad dat je meteen kunt dragen.

Je werkt naar eigen fantasie maar er is ook ruim voldoende inspiratiemateriaal aanwezig. Ook zijn er voldoende mallen en structuren aanwezig voor degenen die zichzelf minder creatief achten.

Ben je na de workshop enthousiast en zou je dit thuis ook willen doen? Dan is het goed om te weten dat de zilverklei ook op het gasfornuis of met een gasbrandertje afgebakken kan worden!

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Sint-Michielsgestel
  Er zijn nog 8 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Otteline Tuitel
Zilveren sieraad en beeld Dikbuikje

Mijn cursussen