Kookworkshop ‘eten uit de natuur’

Wat gaan we doen

Elk landschap heeft zijn eigen flora, en elk seizoen weer een nieuwe fase in deze flora. Op wandeling in de vele verschillende landschappen van Soria komen we altijd wel interessante eetbare flora tegen. Dit kan zijn in de vorm van o.a. aromatische kruiden, planten, bloemen, bessen of noten.
En dan is er nog de wereld van de fungi, die ons, mits de omstandigheden juist zijn, in de verschillende landschappen en seizoenen van diverse soorten eetbare paddenstoelen voorziet.

Met de oogst zijn er tal van mogelijkheden voor een uitgebreide picknick!
We maken o.a. tapa’s, salades en soepen. Jams en limonades worden verwerkt in heerlijke nagerechten en om de maaltijd af te sluiten is er kruidenthee van vers geplukte kruiden en zelfgemaakte likeur.

WANDELEN, KOKEN EN TAFELEN; EEN PICKNICK UIT EN IN DE NATUUR
Duur: ca. 6 uur

’s Ochtends maken we een wandeling. Tijdens deze wandeling (ca. 2 uur) krijg je uitleg over de flora en/of fungi die we tegenkomen en we oogsten lekkere ingrediënten voor de in de workshop te maken maaltijd.
We laten je zien hoe we de gevonden ingrediënten in een aantal verschillende gerechten verwerken.
Daarna gebruiken we gezamenlijk de bereide maaltijd. Natuurlijk onder het genot van een lekker glaasje wijn uit de streek!

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Nader te bepalen

Kookworkshop ‘eten uit de natuur’ in de provincie Soria - Spanje
- dagelijks te reserveren in mei en juni 2015
- reserveren vanaf min. 4 personen tot max. 8 personen
- prijs € 55,00 p.p.

Georganiseerd door


Conny Bartels
Natuurgids

Mijn cursussen