Vogels en/of vlinders spotten

Wat gaan we doen

VOGELS EN/OF VLINDERS SPOTTEN
Twee korte themawandelingen met natuurgids

Na een korte beschrijving van het natuurgebied waar we ons bevinden vertel ik je wat we op dit moment in het seizoen kunnen verwachten; we gaan op pad!

Vogels & roofvogels spotten
Wandelend door mediterraan bos; luisterend naar de uitbundig zingende vogels en genietend van de geuren van de aromatische struiken, bereiken we de oever van een klein stuwmeer in de rivier de Duero. De rotswanden langs dit meer zijn een favoriete broedplaats voor veel roofvogels. De Vale gier is altijd goed te zien; hij bouwt zijn nest zo op de richels.

Vlinders spotten
Op deze bijzondere plek bij de oorsprong van de rivier de Abión liggen verschillende ecosystemen dicht naast elkaar; dit maakt dat er veel soorten (inheemse) vlinders fladderen. De in bloei staande flora is samen met de kleurrijke vlinders een lust voor het oog. Begin zomer is het aanbod van soorten op zijn top en maak je bovendien kans op het aantreffen van de verschillende stadia in de vlindercyclus.

Beide tochten zijn rondwandelingen. Lengte 4 a 5 km, al spottend wandelen we in ca. 3 uur rond.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Nader te bepalen

Cursus natuurobservatie ‘vogels en/of vlinders spotten’ in de provincie Soria - Spanje
- te reserveren in mei, juni en juli 2015
- elke week op maandag t/m donderdag
- reserveren vanaf min. 2 personen tot max. 8 personen
- prijs, de themawandeling met natuurgids kost € 25,00 p.p. Bij het reserveren van de 2e wandeling krijg je 20% korting.

Georganiseerd door


Conny Bartels
Natuurgids

Mijn cursussen