Clinic Klassieke Mat Pilates

Wat gaan we doen

We starten het nieuwe jaar in januari, februari en maart met een clinic Klassieke Mat Pilates zoals dit ooit door Joseph Pilates is ontwikkeld. De trainingen duren 75 minuten en daarmee is er extra tijd ingeruimd voor een uitgebreide training met veel aandacht voor de uitvoering van en uitleg over de Pilatesoefeningen.

Pilates is uitdagend omdat het hele lichaam erbij betrokken is. Het is bij uitstek geschikt om bewust bezig te zijn met lichaam en geest. Kenmerkend voor Pilates is het geconcentreerd en bewust bewegen, waardoor lichaamshouding, beweging, kracht en coördinatie aanmerkelijk verbeteren. Het is erop gericht het hele lichaam te stretchen, versterken en te balanceren. Hierbij ligt de nadruk op het trainen van de rompspieren, het zogenaamde “powerhouse” waarbij de diepe buik, rugspieren, bekkenbodemspieren en middenrif worden gebruikt. Tijdens deze extra trainingen wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze hoge kwaliteit van bewegen die kunnen helpen om ‘beter in je vel te zitten’

Andere belangrijke aspecten van Pilates zijn een juiste en bewuste ademhaling en lichaamshouding, concentratie, en het exact uitvoeren van de vloeiende bewegingen. De bewuste ademhaling zorgt hierbij voor concentratie die nodig is om de oefeningen vloeiend uit te voeren, en daarmee de drukte van de dag te vergeten.

Georganiseerd door


FTB

Mijn cursussen