Mindfulness Based Stress Reduction -Basistraining-

Wat gaan we doen

Effectiever omgaan met stresssituaties, beter ontspannen en een hogere kwaliteit van leven kun je Leren!

Het Engelse woord Mindfulness zou vertaald kunnen worden met opmerkzaamheid, oplettendheid of zorgvuldigheid. Toch dekken die vertalingen niet de diepere betekenis. Met Mindfulness oefenen we het volledig en aandachtig aanwezig zijn bij wat er is; bewust, zonder te oordelen over onze ervaring en met een houding van acceptatie en vriendelijkheid. Mindfulness ondersteunt bij het brengen van balans in het leven.

Waar Mindfulness eerst een hype leek te zijn, blijken nu ook wetenschappers, medisch specialisten, arbeidsdeskundigen en onderwijsexperts overtuigd te raken van de positieve effecten van het trainen van vaardigheden van Mindfulness. Dit op basis van wetenschappelijk onderzoek. In 2015 vergoeden steeds meer zorgverzekeraars Mindfulness.

Een Mindfulnesstraining bestaat uit 8 groepsbijeenkomsten van 2½ uur, waarbij je vaardigheden traint die balans bevorderen en stress verminderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die een mindfulnesstraining hebben gedaan minder piekeren, beter slapen, meer geluk beleven, minder vaak ziek worden en dieper contact ervaren met andere mensen.

Aan de hand van diverse werkvormen oefen en onderzoek je samen met een groep van maximaal 16 mensen jouw mogelijkheden om meer bewust in het dagelijks leven te staan. Iedere week krijg je huiswerk mee. Het huiswerk is eigenlijk het meest belangrijke onderdeel van de training. Je leert vaardigheden aan. Bewust en met aandacht leven vraagt simpelweg om dagelijkse oefening. Je kunt het vergelijken met piano spelen. Dat leer je ook niet alleen tijdens de lessen. Juist door dagelijks oefenen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid.

BELANGRIJK!
Enkele zorgverzekeraars vergoeden een deel van de training vanuit de aanvullende verzekering. Ook zijn werkgevers vaak bereid een deel van de kosten op zich te nemen vanuit de arbeidsverzuimpreventie of kunnen de kosten betaald worden met Persoonlijke Budgetten, wanneer een bedrijf deze heeft voor werknemers. Aan te raden is om dit bij personeelszaken na te vragen.

Bent u mantelzorger en verzekerd bij Menzis: grote kans dat u de mindfulnesstraining bij ons vergoed krijgt! Zie website Menzis.

Georganiseerd door


FTB

Mijn cursussen