Workshop Bronsgieten

Wat gaan we doen

Wij bieden u de kans om ervaring op te doen met het hele gietproces dat begint met de voorbereidingen voor het daadwerkelijke gieten van het beeld in brons tot aan de afwerking. Met als eindresultaat een prachtig zelfgemaakt bronzen beeld.

Tijdens de workshop leert u o.a.:

  • Het maken van wasmodellen;
  • het invormen van wasmodellen in een gietmal;
  • en het afwerken van jouw zelfgemaakte beeld onder deskundige begeleiding.

Een workshop bestaat gewoonlijk uit een introductie-avond, gevolgd door een tweetal opvolgende weekenden.

Voor groepen, verenigingen, bedrijven etc. kunnen wij programma's op maat samenstellen.

TOELICHTING OP DE (WERK)DAGEN

Tijdens de introductie-avond wordt u nader geinformeerd over de mogelijkheden en beperkingen omtrent de voorbereiding van het door u te maken beeld. U krijgt een rondleiding door de gieterij. En tevens worden de te verwachten kosten voor een werkstuk inzichtelijk gemaakt en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Tot slot kunt u eventueel benodigd materiaal voor de voorbereidende werkzaamheden aanschaffen.

De EERSTE ZATERDAG wordt benut om uw eventueel reeds thuis voorbereide beeld nader te prepareren om in een gietmal te kunnen plaatsen. Of om hieraan voorafgaande uw geboetseerde werkstuk te voltooien.

De EERSTE ZONDAG wordt dat wat op zaterdag nog niet was voltooid eerst afgerond. Aan het einde van deze dag moeten al uw werkstukken in een gietmal zitten. Zodat wij uw mallen voor het tweede weekend kunnen uitstoken in de oven en afgieten met brons. Zodoende kan mogelijk deze dag qua werktijd iets uitlopen.

Als u wilt kunt u aanwezig zijn tijdens het gieten (meestal gieten wij op een maandag).

De TWEEDE ZATERDAG zijn de beelden gegoten en afgekoeld en kunnen ze voorzichtig worden ontdaan van de vormmassa, gietlopen en ontluchters. Hierna kan het eigenlijke afwerken/ciseleren beginnen. Deze en de volgende dag zijn wij met 2 man paraat om u te begeleiden en te assisteren.

De TWEEDE ZONDAG is de laatste werkdag van uw workshop en moeten alle werkstukken worden voltooid. Na het gereedkomen van de sculpturen zullen wij deze voor u patineren in een gewenste kleur(combinatie).

Tevens wordt deze dag benut voor eventueel laswerk alsmede aanbrengen van pinnen waardoor uw beeld geschikt is voor montage op een sokkel. De ervaring heeft geleerd dat het deze dag nogal eens laat kan worden.

Dit is dan ook de relatief zwaarste dag van de workshop. Daarom wordt u 's middags een warme lunch aangeboden.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Rijsoordsestraat 15, Ridderkerk, Nederland

De prijs voor de workshop is exclusief materialen.

  Er zijn nog 10 vrije plaatsen.