Zelf je stressprogrammering resetten

Wat gaan we doen

Chronische stress komt vaak voor en heeft vele nare gevolgen: o.a. moe, slecht slapen, snel geïrriteerd ('kort lontje'), ziekte, burn-out, maar ook verstoorde relaties en werkverhoudingen.
Tot voor kort konden we alleen aan de uitingen en gevolgen van chronische stress iets doen: de symptomen bestrijden. Nu is het mogelijk om de oorzaak aan te pakken: door zelf je stressprogrammeringen te resetten!

Chronische stress ontstaat als het biologische overlevingsmechanisme te vaak en te snel aanslaat.
Dat uit zich in harde taal, aanvallen, verdedigen of juist terugtrekken en afzonderen ('vechten of vluchten'). Het overlevingsmechanisme werkt automatisch en de uitingen zijn vrijwel niet tegen te houden. 
Dit mechanisme is heel vroeg in de evolutie ontstaan en wordt zowel bij dieren als mensen vanaf de geboorte geprogrammeerd via de ervaringen. Als er fouten in de programmering zitten, slaat het overlevingsmechanisme op tilt: chronische stress.

Met een relatief eenvoudige oefening is het mogelijk om de verkeerde programmeringen te herstellen en zo de oorzaken van je chronische stress aan te pakken! Deze oefening leer je in één dag, waarna je er zelf mee aan het werk kan. Ook persoonlijke trajecten zijn mogelijk.

Datum: vrijdag 22 mei 2015
Locatie: Centrum de Heerd in Lochem; goed bereikbaar met auto en OV
Prijs: € 95,- (laatste workshop voor deze prijs)

Georganiseerd door


Krijn Koetsveld en Karin Helmers

Mijn cursussen