Schrijfcursussen en individuele begeleiding
10 van 10
Op basis van 2 beoordelingen.

Schrijfcursussen en individuele begeleiding

Wat gaan we doen

Schrijfcursus Boekenweek

Het thema van de boekenweek 2015 is ‘Waanzin’, onder het motto ‘Te gek voor woorden’.
Vind je het waanzin om een wens die je al zolang koestert in vervulling te laten gaan, is het nu werkelijk ‘te gek voor woorden’ om je schrijfambities ook echt waar te maken? Natuurlijk niet!

Daarom organiseert Magonia een schrijfcursus tijdens de boekenweek van 2015. Door gesprekken, mede gebaseerd op actueel voorbeeldmateriaal, is er volop aandacht voor de vragen waar iedere auteur mee te maken krijgt. Waar let je op, welke stappen zet je, wat vraagt een tekst van je, wat vraagt een lezer van je, hoe beoordeel je je eigen werk en dat van anderen? De cursus biedt de bouwstenen voor het best mogelijke resultaat. We werken in de inspirerende omgeving van het geheel gerenoveerde appartement van Magonia, in de binnenstad van Utrecht.

Cursusleider, Lex Jansen nodigt collega’s uit het boekenvak uit. Dat kan een redacteur zijn, een bureauredacteur, promotiemedewerker, of marketing medewerker.

Onderdeel van de cursus is een Masterclass door Arthur Japin.

Georganiseerd door


Lex Jansen
Cursusleider en uitgever

Mijn cursussen

Beoordelingen


10 van 10
Truus,

De begeleiding door Lex heeft iets feestelijks. Hij is hartelijk, kraakt niet af, maar stimuleert.
Door zijn schrijfopdrachten haalt hij me op een ontspannen manier uit mijn comfortzône.
Hij verwijst naar andere literatuur, put uit zijn uitgeversverleden en is ten alle tijde relativerend.
Vanuit contact daagt hij uit op een plezierige, speelse manier.
Voorlopig ben ik bij hem nog niet uitgeleerd.

10 van 10
Saskia,

Lex begeleidt mij sinds mei 2014 bij het schrijven van mijn eerste literaire roman. Dat gaat voorspoedig omdat hij begrijpt dat een schrijver (of in ieder geval, ik) in de eerste plaats ruimte nodig heeft om creatief en intuïtief te kunnen zijn en dat daarna pas een kritische kijk op het werk nodig is, waarbij het nadenken over de teksten plaatsvindt. Ik leer veel van hem, hij denkt mee over de verschillende verhaallijnen en ik denk zelfs dat het verhaal zich nooit zo had kunnen ontwikkelen zonder zijn hulp. Dus daarom verdient Lex mijn 'geweldig'!
En voor de mensen die dit lezen en twijfelen of ze met Lex in zee gaan is mijn tip: Gewoon doen! Er is niets te verliezen.