Wat gaan we doen

Parels Knopen bij Goudsmid Caty Blom in Vlaardingen

Een leuke workshop voor jezelf of met je vriendinnen of collega's.

Parels zijn weer helemaal in, maar een mooie parelketting behoeft wel enig onderhoud. De huid geeft altijd wat vet af en daardoor kan de parelketting smoezelig worden.
Je kunt hem reinigen met een zacht sopje zonder citroen exact en opwrijven met een zachte doek.
Er zijn vele soorten parels op de markt, vanaf €35,00 per streng tot wel €350,00 per parel, vandaar dat deze parels altijd geknoopt worden, dit om slijtage en verlies tegen te gaan. Zodra de parels geknoopt zijn (daar zijn verschillende technieken voor) en de draad zou om welke reden knappen, dan verlies je hooguit 1 parel. De knopen houden iedere parel apart vast. Heb je een oude parelketting van je moeder of oma dan is het zeker aan te raden deze opnieuw te knopen, het draad kan door invloed van dragen of zon verweert zijn met een groot risico op breken.

In deze workshop gaan we met oefen parels leren hoe je parels op verschillende wijze kunt knopen. Dit is overigens niet alleen voor parels maar kunt u ook toepassen op bijvoorbeeld een edelstenen collier of op bijzondere kralen.

Je leert tevens hoe je een collier kunt afwerken en hoe een slot te bevestigen, met draad beschermers.
Je kunt aan je parelcollier ook een versiering hangen iets van een zilveren voorwerp of een speciaal aandenken of gewoon een extra parel met karabijnslot.

De workshop duurt 3 uur.
Kosten incl een streng oefen parels, rijggaren en een karabijnslotje € 65,00
Een datum wordt in overleg vastgesteld.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Oostertraat 72 3134NT Vlaardingen

Parels knopen in groepjes van min 2 tot 6 personen
datum gaat in overleg.

  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Caty Blom
Goudsmid-Graveur

Mijn cursussen