Wat gaan we doen

TrashUre Hunters zijn de piraten, de schatzoekers en alles wat niet in de natuur hoort zijn de schatten. Voordat de troep de prullenbak in gaat, worden er kunstwerken en schatten van gemaakt. Van plastic kastelen, exotische dieren van touw, autobanen van blik en verkleedpakken van visnet, achtergelaten speelgoed en nog veel meer…

Met TrashUre Hunt wordt duidelijk bewezen dat opruimen en plezier samen kunnen gaan. De kinderen leren spelenderwijs wat op het strand thuis hoort, en dat het schoon moet zijn, dat spullen kunstwerken kunnen zijn en hergebruikt kunnen worden. Bovendien worden ze er bewust van dat het vervuilen van de zee niet klopt. ‘”Want waarom zouden mensen plastic weggooien waar vissen dood van gaan?”, vragen de kersverse TrashUre Hunters zich af.

Plastic soep is een term die je tegenwoordig dagelijks tegenkomt in de media. Al die troep moet weg. Daar is iedereen het over eens. Met het opruimen van al dat afval zijn we al een stapje op weg. Maar als kinderen snappen dat dit afval nooit in het zand of in de zee terecht had moeten komen, pakken we het probleem veel grondiger aan. De TrashUre Hunt methode zorgt hiervoor door met de kinderen en ouders het TrashUre Huntspel te spelen. Zij worden zich er spelenderwijs van bewust dat een toekomst zonder plastic soep noodzakelijk is. Tijdens het spel vragen de jonge Hunters zich af waarom mensen niet nadenken over het afval dat zij in de zee en op het strand achterlaten. U ‘re Trash!

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Scheveningen, Den Haag

De lengte van de workshop is 90 min.
De eerste 45 min. gaan we in de natuur (strand, bos of park) TrashUre Hunten.
Daarna 30 min. kijken, creëren, bouwen en spelen met onze gevonden schatten.
Laatste 15 min. opruimen en bewaren in de schatkist (prullenbak).

De kosten zijn 5 euro p.p. met minimaal 12 kinderen.
Veel groepjes kiezen daarnaast voor het echte TrashUre Hunt t-shirt. Kosten 10 euro per shirt.

  Er zijn nog 25 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Dreams Creative

Mijn cursussen