Kom in contact met je creativiteit!

Wat gaan we doen

‘I am what I do with my hands’
Louise Bourgeois

Wil je graag iets maken, maar weet je niet wat en hoe te beginnen?
Wil je op zoek naar of je weer verbinden met je creatieve kern?
En hoe vertaal je dit naar een object, project of onderneming in je eigen herkenbare (vorm)taal?

Door de jaren heen is Margot steeds meer gaan geloven en ervaren dat creativiteit je natuurlijke staat is en je leven meer energie en plezier geeft. Vanuit dit besef en het gedachtengoed van haar ambachtelijk atelier Rootfolk maakt Margot zich sterk mensen te begeleiden naar het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen creativiteit.
Via een natuurlijk proces leer je inspiratie te vinden om vervolgens met intuïtief en associatief werken je authentieke creativiteit te ontdekken. Je ideeën geef je daarna vorm in een persoonlijk ‘Archetype’, een object van keramiek in je eigen ‘handschrift’.
Deze cursus is de start of hervatting van je persoonlijke creatieve ontwikkeling. Na deze 6 lessen heb je geleerd hoe je vanuit je passie, fascinatie en interesses vorm kan geven aan je hervonden creativiteit. Met deze basis kun je je persoonlijke creatieve pad vervolgen in alle denkbare richtingen en integreren in je dagelijks leven.

De cursus bestaat uit 6 lessen. Het eerste deel van de lessen is gericht op het vinden van je creatieve essentie. Hoe kom je in contact met je creativiteit? Dit doe je door allerlei opdrachten in de natuur en het verzamelen en analyseren van met name beeldmateriaal dat je zelf hebt onderzocht. Hieruit ontstaat een idee voor een creatief project in keramiek in je eigen vormtaal. Hieraan werk je het tweede deel van de lessen.

De lessen vinden plaats in een kleine groep. Op die manier kan Margot de aandacht geven die iedereen nodig heeft bij het 'bewandelen' van een eigen creatief pad.

Het programma wordt ook in de vorm van een creatieve retraite van 3 dagen aangeboden. Om je creativiteit weer op gang te krijgen en te verdiepen wordt het programma ondersteund door nature quests, meditatie, yoga en heerlijke natuurlijke maaltijden. Daarnaast werken we met meerdere vormende materialen zoals textiel, wol, papier, keramiek.

Mail Margot voor een uitgebreid programma.

Georganiseerd door


Margot Kat

Mijn cursussen