Vertelcursus, vertellen vanuit hart en ziel

Wat gaan we doen

Verhalen vertellen is zó mooi! Na een vertelling hoor ik mensen vaak zeggen: ‘oh, dit verhaal ging over mij!’ Of ‘wat heerlijk, ik zat er helemaal in’, of, ‘ik voelde me even weer als een kind, waarom wordt er niet vaker verteld?’
Tja, waarom niet?
Voor mij betekende verhalen en het vertellen ervan een ommezwaai in mijn leven.

In verhalen reis je naar oorden waar je (n)ooit bent geweest.
Je beleeft dingen waar je (n)ooit van droomde.
Je doet dingen die je (n)ooit hebt gedurfd.
Vertellen kun je leren en het is volgens mij een van de mooiste manieren om mensen met zichzelf en met elkaar te verbinden.

In februari start een cursus Vertellen voor beginners.
In deze cursus krijg je alle aspecten van het verhalen vertellen aangereikt. We kijken naar de bronnen van verhalen.
We onderzoeken de structuur van verhalen zodat ze eenvoudig kunnen worden ‘ingestudeerd’. We kruipen in het verhaal en zetten al onze zintuigen open. Zo ervaren we zelf hoe het is om de koning in het verhaal te zijn, of de beer, of de domoor. We onderzoeken hun verschillende perspectieven en emoties.
Natuurlijk besteden we alle aandacht aan onze presentatie: hoe kom je op, hoe maak je contact met je publiek zonder jezelf daarin te verliezen. Zo oefenen we met een door jou zelf gekozen verhaal.
In de vierde bijeenkomst presenteren we aan elkaar een verhaal.

De cursus gaat niet alleen over verhalen vertellen, het gaat vooral ook over jou. Het is een heel mooie, vrolijke en zachte manier om veel over jezelf te ontdekken: waarom kies ik dit verhaal, waarom kies ik dit standpunt in het verhaal, welke visie heb ik, hoe sta ik voor een groep, hoe kom ik over en hoe wil ik overkomen?
De cursus is gestructureerd en doelgericht opgebouwd, maar er zitten voldoende speelse elementen in waardoor er veel plezier beleefd kan worden.

Praktisch
De cursus wordt gegeven op vier dinsdagavonden: 24 febr. , 3 mrt, 10 mrt. en 17 mrt., 19.30-22.00 uur in ons eigen kleine, sfeervolle theatertje Atelier Winterdijk30b, aan de Winterdijk 30b, 5141 KE Waalwijk. Het pand is eenvoudig bereikbaar en de grote parkeerplaats voor de deur is gratis.
Cursuskosten: € 95,00, incl. alle materialen, koffie/thee, iets lekkers en al het plezier.

Voor inschrijving of informatie stuur me een mailtje.

Georganiseerd door


IngerMarlies Leeuwenburgh
Verhalenverteller, counselor en healer

Mijn cursussen