4 april– Workshop Moderne Dans

Wat gaan we doen

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het hier niet om hedendaagse danstrends. Moderne dans is begin 1900 ontstaan. De pioniers van de moderne dans zetten zich destijds af tegen het klassieke ballet. Zij vonden dat het klassieke ballet te veel voorschreef hoe het lichaam mocht bewegen en daardoor de dansers beperkte in de manier waarop ze hun gevoelens konden uiten. Moderne dans gaat uit van de natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam. Bijvoorbeeld de ademhaling en allerlei variaties in lopen, springen en draaien. Hoewel moderne dans heel vrij en creatief kan zijn, concentreer je je in het begin vooral op techniek en basispassen. Pioniers uit die tijd zijn Martha Graham, José Limón en later Pina Bausch, om maar enkelen te noemen.
Zij ontwikkelden hun eigen stijl en richtten hun eigen dansgroepen op, die nog steeds bestaan, en waarin na hun dood de traditie van hun dansstijl wordt doorgegeven.
Deze stijlen worden in Europa alleen op de Codarts Dansacademie onderwezen en hier zijn prachtige dansers en docenten opgeleid wiens dansstijl wordt aangeduid als Modern Europees. Deze techniek vormt de basis van deze workshop die wordt gegeven door Koosje Schouten. Door middel van oefeningen op de grond, op de plaats en door de ruimte bouw je kracht en souplesse op, verbeter je je coördinatie en ontwikkel je een sterk dansgevoel.

Georganiseerd door


rasalila
yoga- & dansstudio

Mijn cursussen