20 juni – Workshop Hand Lettering

Wat gaan we doen

Smul je ook van de prachtige quotes in FLOW Magazine? Wil je je eigen quote, door jezelf gemaakt, aan de muur? Maar weet je niet hoe je dat zal aanpakken? Hier is het antwoord. Samen met Majken Enequist ga je in deze workshop aan de slag met een eigen favoriete quote. Ze zal een tipje van de sluier oplichten over ‘hand lettering’.Hoe maak je een tekst spannend en interessant om naar te kijken, zodat deze je aanspreekt? Hoe combineer je verschillende stijlen lettertypen tot een mooi geheel?
We gaan aan het werk met met potlood, fineliner en kroontjespen. Aan Academie Minerva in Groningen ontdekte Majken haar passie voor tekst en beeld, tekst als beeld, beeld als tekst, ook bekend als ‘Hand Lettering’. Deze oude traditie, vroeger gebruikt als reclame teksten – toen alles nog met de hand ging – is weer nieuw leven ingeblazen in de afgelopen jaren, mede door inspirerende bladen als FLOW magazine.
Majken Enequist werkt als freelance illustratrice en grafisch vormgever. Haar kijk op de zaak “Handwerk is persoonlijker, ‘echter’ en heeft meer karakter dan al dat strakke digitale design van de afgelopen decennia. Majken werkt altijd eerst handmatig, voor ze een beeld eventueel digitaal bewerkt. “Het spannende van Hand Lettering is dat ik van te voren nooit weet wat de uitkomst zal zijn.”

Krijg je van dit verhaal positieve kriebels? Schrijf je in en doe mee!

—————————————————————————

Georganiseerd door


rasalila
yoga- & dansstudio

Mijn cursussen