Leergang Het Spirituele Pad

Wat gaan we doen

Ontwikkeling
Veel mensen werken aan zichzelf om zich verder te ontwikkelen. De werking van populaire technieken als meditatie en mindfulness zijn inmiddels redelijk bekend. Velen lukt het echter niet een over langere termijn een regelmatige beoefening te onderhouden. Ook blijkt dat de beoefening van meditatie en mindfulness op zichzelf niet voldoende is om in je dagelijks leven een rustige en ruime geest te kunnen onderhouden. Het trainen, of beter, temmen van de geest vraagt meer. Het vraagt een omvattende wijze van kennis en beoefening zoals de spirituele tradities die voorstaan.

Verdiepen
Deze training is voor iedereen die zich wil verdiepen in het Spirituele Pad en zicht wil krijgen op zijn of haar eigen spirituele weg. Het doel van de training is helderheid krijgen over de niveaus van bewustzijnsontwikkeling, te oefenen met de bijhorende technieken en die te integreren in je dagelijks leven. Ieder niveau van ontwikkeling kent zijn mogelijkheden en valkuilen, dus het is het belangrijk inzicht en handvatten te hebben en niet onnodig in herhaling van oud gedrag te vervallen. Immers, onze tijd is beperkt.

Doorsnijden
Het doorsnijden van reactiviteit (emotioneel gestuurd gedrag) en het doorsnijden van de vicieuze cirkel van zelfafwijzing is belangrijk omdat het de belangrijkste oorzaak is van onze ontevredenheid. Als we leren onze reactiviteit steeds weer te doorsnijden komen we in onze ontwikkeling en meditatie uiteindelijk op het niveau van realisatie. Het doel van het verhogen van de kwaliteit van ons bewustzijn is de definitieve verwezenlijking van de stabiele staat van bewustzijn van innerlijke rust en ruimte, ongeacht de omstandigheden.

Voor wie?
De training is voor iedereen van 30+ die

  • zich wil oriënteren op en verdiepen in het Spirituele Pad, en
  • zich wil bevrijden van reactief gedrag
  • stabiele innerlijke rust en ruimte wil realiseren
  • onafhankelijker wil zijn van veranderende omstandigheden
  • dagelijkse meditatie beoefening wil opzetten/verdiepen
  • ​mindtraining voor dagelijks gebruik wil leren toepassen

Deelnemers
Max. 14 deelnemers.

Data
20, 21 februari, 26, 27 maart, 30 april en 28 mei 2016.
Alle dagen lopen van 10.00 – 17.00 uur, inclusief koffie en thee, zonder lunch.

Kosten
€ 575 incl.. btw

Georganiseerd door


Ramo de Boer
Ramo de Boer is Senior Coach, Trainer en therapeut sinds 1985. Auteur.

Mijn cursussen