Ayurvedische kookworkshop

Wat gaan we doen

Hoe kan voeding bijdragen aan balans in je leven?

De uit India afkomstige Ayurveda leefstijl gaat ervan uit dat alles op aarde is opgebouwd uit vijf elementen; ether, lucht, vuur, water en aarde. In ons lichaam zijn deze elementen vertegenwoordigt in drie basistypen; vata, pitta en kapha. Ieder mens heeft alle typen in zich maar in een andere verhouding en dat bepaalt je constitutietype, de dosha’s genoemd. In maaltijden worden alle smaken gebruikt; zoet, zuur, zout, bitter, scherp en wrang. Voor elk van de dosha’s is een andere verhouding van de smaken en kruiden belangrijk om balans te houden. Ook de seizoenen spelen een belangrijke rol bij de voeding.

In deze praktijkgerichte workshop geef ik een korte uitleg van de basisprincipes van de Ayurveda en krijg je alle ruimte om zelf te koken. Na afloop eten we samen en delen de ervaringen.

Heel geschikt voor teambuilding of een vriendengroep. Vooraf ontvangt iedereen een vragenlijst om de dosha vast te stellen. In de workshop krijg je hier meer informatie over. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen.

Kosten: € 60, inclusief maaltijd, thee en snack, receptenmapje bij 10 deelnemers.
Bel voor meer informatie. 06 49898299